zaterdag 11 februari 2012

Platenzaakstickers #39



Keizer
De gezellige platenkelder
Plein 1945 no. 54
Tel. 4516
(IJmuiden)

Op achterzijde Toon Hermans, LP, One man show, His Master's Voice CLPH 111 (Nederland,1964)

Ook de platenkelder van Keizer maakte onderdeel uit van een electro technisch bureau. Waarschijnlijk onder de electrowinkel, in de kelder dus!

TOEGEVOEGD 17 JANUARI 2017


Op achterzijde hoes, The Beatles, LP, Beatles for Sale, Parlophone PMC 1240 (Nederland, 1964)

Had de eerste sticker van Keizer nog twee kartelranden (boven en onder), deze heeft er alleen eentje aan de onderkant. Daarnaast is de naam van winkel hier cursief en niet schreefloos en is No. met een kapitaal in plaats van een onderkast. De stickers zitten opvallend genoeg op lp's uit hetzelfde jaar, wellicht hanteerde Keizer voor popplaten de iets zwierigere sticker.

3 opmerkingen:

  1. De platenafdeling was inderdaad in de kelder onder de electronicawinkel. Keizer had een groot assortiment, van klassiek tot het allernieuwste.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat grappig. De sticker wekte ook mijn interesse. De sticker staat bij mij achterop de platenhoes van The animals (Tracking the hits). Het is dezelfde sticker als de bovenste foto (met kartel onder en boven en blokletters). De sticker op mijn plaat is (ooit) wit (geweest).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Net een single gekocht van de "the brothers four" in een kringloop in Hoogeveen met een sticker van de keizer, altijd leuk om iets terug te herleiden!

    BeantwoordenVerwijderen