dinsdag 16 oktober 2012

Platenzaakstickers #74Zeeland Sound
(Gravenstraat 5)
Middelburg
(Tel. 16047)
Muziek voor iedereen

Op voorzijde hoes, Ian Dury & The Blockheads, 7", Reasons To Be Cheerful (Part Three), Stiff Records, BUY 50 (Nederland, 1979)

Er is niets te vinden over Platenzaak Zeeland Sound op het internet. Wat je tegenkomt aan platenzaken in de hoofdstad van Zeeland zijn Spin en De Waterput. Spin is zelfs nog in 2006 begonnen (en in 2010 gestopt) en ook het filiaal van het De Waterput uit Bergen op Zoom was bij mijn weten een nieuwe winkel. Zeeland Sound is er dus waarschijnlijk gewoon zelf mee gestopt en door niemand overgenomen.
Wel een originele sticker: een rood vinylen plaat met daarop de naam van de winkel.

Toevoeging 9 februari 2014
 
In het digitale Zeeuwse krantenarchief is nog het een en ander over Zeeland Sounds te vinden. In een advertentie in de Provinciale Zeeuwse Courant van 18 maart 1978 wordt de opening van de winkel aangekondigd op 23 maart.
 
 
 
Een advertentie in de PZC op de dag van opening kondigt de naamsverandering van 'Zeelands grootste drive-in discotheek MU 2000 (zou hier een verband zijn met de platenketen van sticker 52 en 58?) in Zeeland Sound aan. Schijnbaar is er een connectie met de winkel. Het logo op de sticker is hier terug te vinden boven de linkerhand van DJ Benny. Het tweede vermelde telefoonnummer stemt bovendien met het telefoonnummer van de winkel in andere advertenties. In latere advertenties bedankt Alice Verdonk de klanten voor geslaagde verkoop tijdens de braderie. Het lijkt er op dat Benny en Alice een stel zijn, waarbij Benny de buitendienst en Alice de binnendienst van Zeeland Sound vertegenwoordigd.
 
 
In 1979 wordt middels een advertentie een nieuw winkelmeisje gevraagd. Een jaar later kondigt Zeeland Sounds in de PZC van 1 oktober de opheffingsuitverkoop van de winkel aan. DJ Benny gaat vooralsnog vrolijk door getuige diverse aankondigingen van optredens. De winkel heeft dan iets meer dan anderhalf jaar bestaan.
 
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten