zondag 27 oktober 2013

Platenzaakstickers #116


Radio Modern n.v.
Straatweg 59a
Telefoon 49566

Schiedamseweg 145
Telefoon 52500

Pleinweg 152
Telefoon 77555

Rotterdam

Achterop labelhoes Harry Belafonte with Bob Corman's Orchestra and Chorus, 7", Cocoanut Woman, RCA 47-6885 (Duitsland, 1957)


Radio Modern hanteerde het inmiddels bekende recept van een zaak in audio-apparatuur die ook een assortiment vinyl aanbood om op de aangeschafte pickup te kunnen draaien. Mocht er iets mis gaan met de aangeschafte apparatuur dan stond Radio Modern haar klanten met raad en daad terzijde en verscheen onderstaande volkswagenbus aan de voordeur om het euvel te verhelpen.


In 1964 beschikte het filiaal aan de Pleinweg al over een aantrekkelijke luisterbar waarop het debuut van onder andere The Kinks beluisterd kon worden (vooraan in de middelste bak te herkennen). Om het beluisteren te veraangenamen kon de luisteren een sigaretje opsteken, getuige de asbakjes aan de voorkant van de bar. Het plaatje is afkomstig van het mooie beeldblog met winkelinterieurs van/over (?) Dureco. De foto van de playboy op de motorkap van een kever is op meerdere foto's toegevoegd (grapje van de samensteller?). En dan te bedenken dat al die platenzaken ook een eigen sticker hadden!


Begin jaren negentig fuseerde Radio Modern met concurrenten Radio Jacobs, Guco, Elektrorama en Valkenburg tot Modern Electronics, dat op zijn beurt na het millennium samenging met It's Electronics. De naam Modern bleef nog wel verbonden aan de internetwinkel van het bedrijf. Dat is vooralsnog het enige dat er van It's over is gebleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten