maandag 25 mei 2015

Platenzaakstickers #194

"Elck wat wils"
H. Bouman
Molenstraat 21
Rhenen
Tel. 4827

Op voorzijde hoes, Queen, LP, Sheer Heart Attack, EMI 2C 066 - 96.025 (Frankrijk, 1974)

Aangezien deze sticker afkomstig is uit de voorraad van Concerto, kan ik helaas niet nagaan om welke persing het gaat. Op de eerste persing  is de titel van het nummer Killer Queen op de hoes foutief weergegeven als Kikker Queen. Op latere persingen is die fout hersteld. Gezien de afbeeldingen op de sticker schat ik in dat de heer Bouman speciaal deze mispersing uit Frankrijk heeft geïmporteerd en snel van een sticker van zijn winkel voorzag.

Het waren goedplakkende stickers die van Elck wat wils. Een vorige eigenaar heeft nog een poging ondernomen om de sticker er af te halen, maar veel verder dan het buitenste randje kwam hij niet.

Rhenen, aan de Utrechtse heuvelrug, heeft tegenwoordig bijna 20.000 inwoners, maar dat zal in de jaren zeventig nog wel wat minder geweest zijn. Alhoewel er kleinere gemeentes met platenzaken zijn, nam de heer Bouman het zekere voor het onzekere en mikte op twee publieksgroepen: de boekenkopers (vertegenwoordigd door de uil tegen de achtergrond van een boek) en de vinylliefhebbers (weergegeven door het aloude hondje die de stem van zijn baasje uit de luidspreker hoort schallen). Elck wat wils is inmiddels uit het straatbeeld van Rhenen verdwenen, maar de stickers zijn er nog steeds!

Ik ben benieuwd of de heer Bouman zijn boeken ook van dezelfde sticker voorzag.Geen opmerkingen:

Een reactie posten