woensdag 29 augustus 2018

Platenzaakstickers #328

Papelaria Restelo Discoteca
R. Duarte Pacheco Pereira 5-E
T. 611511
Lisboa

Op achterzijde hoes, Johnny Rivers, 7", Suzie Q, Liberty N-32-38 (Portugal, 1970)

Om nog maar even in de vakantiesfeer te blijven en de in Valencia gekochte bestickerde singles te verwerken, wordt bij deze Lissabon aan de lijst van plaatsen met een platenzaak in dit blog toegevoegd.

De plakbandsticker was dus ook in Portugal gemeengoed. Zoals gebruikelijk op dit soort stickers is het qua vormgeving geen bijzondere. De naam van de winkel staat tussen de handelswaren bovenaan met de adresgegevens tussen twee parallelle lijnen. Opvallend is dat de eerste letter van de winkelnaam in een cirkeltje staat. De toevoeging aan het huisnummer doet vermoeden dat de winkel niet op straatniveau zat.

Restelo is een wat chiquere wijk in Lissabon ten noorden van de monding van de Taag. Platen maakten slechts een deel van het winkelassortiment uit, daarnaast was het een kantoorboekhandel. Een combinatie die ik nog niet eerder ben tegengekomen. De Rua Duarte Pacheco Pereira is een winkelstraat met aan weerszijden een groenstrook waaraan vervolgens een winkelgalerij met daarboven een verdieping woningen. Restelo zat dus niet op een verdieping maar gewoon op de begane grond.

Van de winkel is helaas geen spoor terug te vinden op het internet. De platenzaken die in Lissabon nog te vinden zijn, bevinden zich aan de oostzijde van de brug over de Taag. Wellicht toch een iets te chique locatie voor een platenzaak?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten