woensdag 27 maart 2019

Platenzaakstickers #348

Disco Discount
Arnhemsestraat 16 - Amersfoort
Kerkbrink 9 - Hilversum

Op achterzijde hoes, De Twee Pinten, LP, Als ik jou kus: zwaaien en zwieren met De Twee Pinten, Philips 6401 029 (Nederland, 1971)

Of het de bedoeling was weet ik niet, maar het woord disco wordt bij deze keten herhaald, al is het de tweede keer voorzien van het aanhangsel unt. De naam doet vermoeden dat we te maken hebben met een keten die tegen lage prijzen vinyl verkocht. Veel is er niet te vinden over deze over de provincies Noord-Holland en Utrecht verspreide keten. De naam komt voor in een adresboek van Amersfoort uit 1975 onder het kopje HiFi en Stereo App. Dit suggereert dat er ook afspeelapparatuur te koop was. De naam lijkt echter op een echte platenzaak te wijzen. Verderop in het adresboek waar per straat de middenstand wordt weergegeven, is te vinden dat op hetzelfde adres ook de Firma Lico gevestigd is die in electronica handelt. Dat zou de afspeelapparatuur kunnen verklaren.

Meer is er niet over Disco Discount te vinden. Op een foto van het pand in het Eemlandarchief uit 1979 is er een kledingwinkel gevestigd, die in 1980 alweer te huur werd aangeboden. Op een foto uit 1964 is de winkel ook niet terug te vinden. Lang heeft de keten dus niet bestaan, tenzij het filiaal in Hilversum het langer heeft uitgehouden.

In de beeldbank van Gooi en Vecht Historisch is nog een foto van de winkel op de Kerkbrink uit 1971 te vinden.


Erg groot was het filiaal, gevestigd in het meest linkse pand van het blok, niet. Wel wordt duidelijk dat er inderdaad uitsluitend platen verkocht werden. Op een foto uit 1968 van het blok is Disco Discount er nog niet gevestigd. Alles wijst er dus op dat de winkel de eerste helft van de jaren zeventig van de vorige eeuw actief was.

Met dank aan Pierre Gouweloos die me de sticker stuurde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten