woensdag 14 februari 2024

Platenzaaksticker #386

 

Radio Beuk
[Langstraat 6-8]
Tel. 2100
Wassenaar

Op label, Willy Alberti, 7", Nel Blu Dipinto Di Blu, Philips 318 085 PF (Nederland, 1958)

Een kleine, maar erg verfijnde sticker, waarbij de naam van de winkel/eigenaar verbeeld is in de gelijknamige boom, met bij de wortels nog een nuance in de kleur door de toevoeging van een aantal witte stipjes.

Eigenaar van de winkel was de heer J.N. Beuk, zo is te lezen op de website van Gerard Oortwijn over elektrische grammofoons. Daar is ook het briefpapier van de winkel te zien met een offerte.


Hierop dezelfde boom maar dan in een vierkant kader en tevens het adres van de winkel. Mocht de winkel telefonisch niet bereikbaar zijn dan kan naar het huisadres van de familie Beuk gebeld worden op nummer 3614.

Beuk was een ouderwetse elektronicawinkel, die niet alleen verkocht, maar ook verhuurde en repareerde. Op de zolder werd nog een heuse opnamegrammofoon aangetroffen. Die zette Beuk zelf in elkaar en hij nam er ook platen mee op. En natuurlijk had Radio Beuk ook zijn eigen label voor de vers gesneden platen.



Naast de zelfgesneden platen had Radio Beuk dus ook een aanbod vinylsingles. 

Op geneologieonline is te vinden dat de heer Joannes Nicolaas Beuk op 2 december 1911 is geboren in Wassenaar en aldaar op 23 mei 1991 is overleden. Tussen 1947 en 1981 had hij een radio-televisiezaak.

Dat zou betekenen dat ten tijde van de brief Radio Beuk nog maar net bestond. Gerard Oortwijn schrijft dat Beuk 'pionier was op het gebied van radiotechniek in de jaren dertig en veertig'. In 2015 ontruimt de familie het oude bedrijfspand en komt daarbij nog het een en ander aan oude apparatuur tegen.

Op de website rijksmonumenten.nl is een foto van de winkel te vinden.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten