maandag 14 maart 2022

Platenzaaksticker #378


 Ad. Seijsener
"Uw Vakhandelaar"
Noordwijkerhout
Tel. 2731-3261

Op label, Aphrodite's Child, 7", Spring Summer Winter And Fall, Mercury 6033.003 (Frankrijk, 1970)

Noordwijkerhout stond nog niet op de platenzaakstickerkaart, maar nu dankzij Hans Dinkelberg wel. Een bekend soort sticker: twee verschillende lettertypes in het rood met de plaatsnaam in kapitalen en de winkelnaam wat frivoler in een cursief op een goudkleurige achtergrond voorzien van een rood kader. Het blijft me alleen altijd een raadsel waarom de sticker ook voor een deel op de uitloopgroeven geplakt moest worden.

Er blijkt een ansichtkaart van Noordwijkerhout te zijn met daarop de winkel van Seijsener prominent in beeld.

 

Een wandeling door de Dorpsstraat op Google maps leert dat de winkel gevestigd was op nummer 50, waar tegenwoordig Wolwinkel Stoffig Stel zit. De pui van de winkel was destijds, ik schat ergens eind jaren zestig, uitbundig versierd met lampen, wat er op zou kunnen duiden dat we hier met een elektronicawinkel te maken hebben. Op zich niet zo gek in een niet al te grote plaats als Noordwijkerhout. Al blijkt er op nummer 38 ook een filiaal van de keten Discoland gezeten te hebben. Vraag naar vinyl moet er dus zeker geweest zijn in dit 'Hart van de Bollenstreek'. Veel pellers zullen hun zuurverdiende geld met deze seizoensarbeid bij Seijsener uitgegeven hebben aan een top 40 single of een langspeelplaat.

Er is in Noordwijkerhout nog steeds een Electrotechniekbedrijf met de naam Ad Seijsener, waarvan het hoofdkantoor aan Smederij 1 zit, dus wellicht heeft een van de nazaten van Adrianus Seijsener het bedrijf van de oprichter voortgezet. Die oprichter zou zo maar Adrianus Cornelis Seijsener kunnen zijn, geboren op 30 april 1927 en overleden op 21 mei 2014, volgens een overlijdensadvertentie in de Weekendkrant van Katwijk en de Bollenstreek. 

Mogelijk leidde de komst van Discoland in de jaren 80 het einde in van de vinylafdeling van Ad Seijsener en is het familiebedrijf verder gegaan in de elektronica.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten