maandag 5 september 2011

Platenzaakstickers #5



Grammofoonplatenspeciaalzaak Selbach
Beatrixstraat 20-22, Tel. 1291
Den Helder

Op achterzijde hoes Wilma, 7", Ik heb 'n vraag, Elf Provinciën 66.69-G (Nederland, 1971)



Niet echt te onderscheiden, maar de vijfde winkel van rechts moet Selbach zijn.

TOEVOEGING 30 AUGUSTUS 2016






Grammofoonplatenspeciaalzaak
Frans Selbach
Beatrixstraat 20-22, Tel. 12912
Den Helder

Op achterzijde hoes, Blue Murder, LP, At Home, Emergo EM 9604 (Nederland, 1987)

Een bewijs dat Selbach in ieder geval eind jaren 80 nog bestond! Al zal hij vast cd's aan zijn assortiment hebben toegevoegd. Was het begin jaren 70 nog enigszins afstandelijk Selbach, inmiddels kennen de meeste klanten hem ook bij zijn voornaam, dus staat die ook op de sticker. De telefoonnummers in Den Helder hebben er in de tussentijd een cijfer bijgekregen. Wel opvallend dat ze dat daar aan het eind hebben toegevoegd. Ik weet niet beter of ze zetten er een cijfer voor.

Alhoewel Selbach al sinds begin jaren 70 de naam Grammofoonplatenspeciaalzaak voerde, maakt onderstaande foto uit de jaren 80 duidelijk dat hij ook audio- en videoapparatuur in de winkel had.

 ... En een prachtig Philips uithangbord!

Selbach wordt ook nog genoemd in een stuk van Cees Rondèl over Radio Vermeulen. Daarin is te lezen dat de winkel aanvankelijk Radio Selbach heette en gevestigd was in de Sluisdijkstraat. Die buurt werd in het begin van jaren 70 afgebroken, waarna de winkel naar de Beatrixstraat verhuisde en Frans zich tot de grammofoonplatenspeciaalzaak van Den Helder bombardeerde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten