maandag 13 februari 2012

Platenzaakstickers #40Sonora
Noordstraat 92
Tel. 2680
Terneuzen

Koster-Deij
Weststraat 13
Tel. 1930
Axel

Op achterzijde Wilson Picket, Joe Tex, King Curtis, Sam & Dave, Aretha Franklin, Percy Sledge, Otis Redding and many others, LP, This is Soul, Vol. 5, Atlantic Special 2358 014 (Nederland, jaar onbekend)

Het lijkt wel Monopoly, de adressen van deze Zeeuwsvlaamse combi-zaken.
Sonora bestaat nog steeds, maar is inmiddels opgeschoven naar nr. 100 in de Noordstraat, getuige de informatie op hun website en voorkoopt voornamelijk muziekinstrumenten.Het huidige onderkomen van Sonora, wat er meer op duidt dat de oorspronkelijke winkel vervangen is door nieuwbouw.

Koster-Dey (de ij op de sticker moet in werkelijkheid een y zijn) had naast Axel ook winkels in Oostburg en het Westbrabantse Bergen op Zoom. De winkel in Bergen op Zoom werd in 1978 geopend. Voor zover ik na kan gaan is die vestiging de enige van de drie Koster-Dey winkels die nu nog bestaat. De website geeft meer informatie over het huidige aanbod: instrumenten.

Informatie op internet leert dat Sonora en Koster-Dey een familiebedrijf waren. Het werd in 1920 gestart door Cornelis Koster en Pieternella Koster-Dey in Axel. De huidige eigenaar van Sonora is Kees Koster. Wie in Bergen op Zoom de scepter zwaait, is niet terug te vinden, maar het moet haast wel familie zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten