zaterdag 18 februari 2012

Platenzaakstickers #42Record Rendezvous
Ferdinand Bolstraat 26
Amsterdam
Telefoon 797687

Op achterzijde The Ray Conniff Singers, 7", It's the Talk of the Town, Philips 435 143 BE (Nederland, 1959?)

De zaak had verschillende kleuren stickers, zoals ik zag toen ik dit singletje op het Waterlooplein kocht. Ik heb voor de gele gekozen. Maar mocht een andere kleur mijn pad kruisen, dan zal ik hem zeker bloggen.
Over de zaak Record Rendezvous (mooie naam trouwens) is helaas niets op het internet terug te vinden, maar als de datum klopt is het vooralsnog de oudste!
Een vermelding in de telefoongids uit 1950 maakt duidelijk dat de zaak in dat jaar nog aan de Ruysdaelstraat op nummer 9 was gevestigd. (Met dank aan Hans Dinkelberg)

TOEGEVOEGD 17 JANUARI 2017


Record-Rendez-Vous
v/h Krabbendam
Ferdinand Bolstraat 26

Op label, Louis Armstrong, 10", I Got Ideas / A Kiss To Build A Dream On, Decca M 33298 (Nederland, 194?/195?)

Gezien het feit dat Record Rendez Vous in 1950 nog aan de Ruysdaelstraat zat, lijkt dit de overgangssticker naar het nieuwe adres aan de Ferdinand Bolstraat. De sticker maakt duidelijk dat op nummer 26, voordat Record Rendez Vous er in trok, al een platenzaak zat, namelijk die van Krabbendam. Eigenaar van die winkel was de vader van Tom Krabbendam, korte tijd het vijfde lid van The Outsiders. In het boek Outsiders door Insiders is het volgende te lezen, 'Tom's vader, Willem Cornelus Harmanus Krabbendam, ooit chef van de montage-afdeling van Philips, is voor zich zelf begonnen met een radiogrammofoonwinkel in de Ferdinand Bolstraat 26. Hij breidt uit met een winkel in Rotterdam aan de Nieuwe Binnenweg 54 en verkoopt later de winkel in Amsterdam.'

Met dank aan Bjorn Graafland van Concerto, die de sticker leverde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten