donderdag 25 september 2014

Platenzaakstickers #158


Grammofoonplaten-speciaalzaak
George Blok
Hippolytushoef
Nieuwstraat 38
Den Helder
Keizerstraat 65
Telefoon 13808

Op achterzijde hoes Vader Abraham, 7", Bedankt lieve ouders, Elf Provinciën 68.03-G (Nederland, 1973)

En....
George Blok
Den Helder

Op label van dezelfde single

Alweer een primeur in het platenzaakstickerblog. Deze keer betreft het twee verschillende stickers van dezelfde winkel op een single: de ene op de hoes, de andere op het label. De heer Blok was niet voor één gat te vangen. Probeer bij hem geen single van een andere winkel in het hoesje van zijn winkel te ruilen, want alle vinyl is ook nog eens op het label gestickerd. Of beschikte de firma Blok nog over de nodige stickers uit de tijd dat het filiaal in Hippolytushoef nog geen realiteit was?
Duidelijk is dat de sticker op het label (jaren zestig?) ouder is dan die op de hoes (jaren zeventig). Is de naam op het label nog in zwierige krulletters weergegeven en de plaats helder en zakelijk in kapitalen, op de hoes is al sprake van een zekere neutraliteit wat vormgeving betreft: simpel rechthoekig en alles in hetzelfde lettertype.

Na Selbach (sticker 5) en Strang (sticker 106), is George Blok de derde winkel in Den Helder waar de muziekliefhebber terecht kon voor vinyl. Blok was een begrip in Den Helder, getuige de meldingen op het internet van klanten die er hun eerste single kochten. De winkel is binnen Den Helder minstens een keer verhuisd, van de Keizerstraat naar de Wezenstraat 60. De sticker op het label wijst er bovendien op dat het filiaal in Hippolytushoef op een later moment is toegevoegd aan het imperium Blok.


Rechts op deze oude ansichtkaart is de firma Blok te zien bij het zwarte Philipsuithangbord, derde winkel van onder.

TOEVOEGING 10 JANUARI 2018
George Blok
Den Helder

Op achterzijde hoes, Klaatu, LP, Sir Army Suit, Capitol Records 5C 062 - 85596 (Nederland, 1978)

Deze sticker, die Roel Kramer me toestuurde, bewijst dat Blok ook in 1978 nog actief was. Ook deze plaat werd twee keer bestickerd door de heer Blok, deze keer alle twee achterop de hoes. Naast bovenstaande sticker was er ook een sticker zoals de allereerste in deze post op geplakt. Schijnbaar gebruikte Blok die stickers voor zijn administratie, aangezien ze voorzien zijn van een kartelrand en het deel met de bestelgegevens is afgescheurd. De andere stickers waren dan bedoeld als reclame voor de winkel.

1 opmerking:

  1. Ik heb begin jaren tachtig als HAVO/VWO-scholier nog een paar jaar bij platenzaak George Blok gewerkt. Een leuke baan voor een muziekfanaat/muzikant!

    BeantwoordenVerwijderen