dinsdag 9 juli 2019

Platenzaakstickers #355

Music-Saloon
Opsteyn
Eisden - Heusden
Tel. 011/67759

Op voorzijde hoes, Cuby + Blizzards, LP, Appleknockers Flophouse, Philips 849 016 PY (Nederland, 1969)

Bovenstaande sticker diepte ik op in de platenzaakstickerarchieven en is alweer een tijd geleden ingezonden door Harry Prenger. Eisden en Heusden liggen beide in België, waarbij Eisden onderdeel is van de gemeente Maasmechelen en zoals de naam al doet vermoeden, net over de Nederlandse grens ongeveer ter hoogte van Stein en Geleen ligt. Heusden ligt iets verder naar het westen en is vooral bekend dankzij het nabij gelegen circuit van Zolder.

Een bijzondere naam Music Saloon, die direct associaties met het wilde westen oproept. En als het dan al iets met muziek te maken heeft, doet het allereerst denken aan country. Gezien de plaat waar de sticker op zit, was het assortiment bij Opsteyn toch wat gevarieerder. De sticker is uitbundig vormgegeven door het gebruik van verschillende lettertypes en versieringen aan de rand.

De winkel kende ooit dus twee vestigingen en bestaat nog steeds. Hij is nu nog te vinden in Maasmechelen en de website maakt duidelijk dat je er terecht kunt voor verschillende muziekinstrumenten en accessoires voor optredens, zoals boxen en mengpanelen. Dat zal dan ook de core business van Opsteijn geweest zijn, met daarnaast in de hoogtijdagen van het vinyl, ook een afdeling met langspelers en singles.

Helaas is op de website geen geschiedenis van de winkel terug te vinden. Het huidige adres, Rijksweg 73, zou het oorspronkelijke adres van de winkel kunnen zijn, aangezien dit in Eisden ligt.

Opsteyn is een bekende naam in Maasmechelen en omstreken, zo wijst een zoekopdracht met google uit. Mogelijk is Henry Opsteyn (1929-2018) oprichter van de winkel. Hij was naast schepen van Maasmechelen ook actief in de lokale Harmonie, zoals meerdere eigenaren van muziekhandels die in dit blog voorbij zijn gekomen. Een handige manier om de nodige bladmuziek en instrumenten aan de man en vrouw te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten