woensdag 16 oktober 2024

Platenzaaksticker #398

 

Muziekhandel Kleyn
Gedempte Gracht 88 - Tel. 64709
Zaandam

Op achterzijde hoes, Georges Brassens, 7", Marinette, Philips 432 257 BE (Nederland, 1958)

De missing link tussen sticker 219 van de Zaansche Muziekhandel en de in die post ook genoemde Muziekhandel Volmer v/h Kleyn. Net als sticker 219 een vrij kale sticker, met het bekende kartelrandje onderaan. Op het deel dat afgescheurd is stonden de gegevens van de plaat zodat een nieuwe besteld kon worden.

Op dezelfde single zit ook nog de helft van een zegelsticker.


Ged. Gracht 86-88
Zaandam
Ruiling is alleen mogelijk, indien dit zegel ongeschonden blijft.

Op deze zegelsticker is nog sprake van een dubbel pand. Zoals op onderstaande foto is te zien, beslaat het winkelpand van opvolger Volmer v/h Kleyn inderdaad twee panden. 

 

 
Muziekhandel Volmer v/h Kleyn aan de Ged. Gracht 88, 1964

Waarschijnlijk is Kleyn begon in de helft van het pand en is later nummer 86 bij de winkel getrokken. In de linker helft was ten tijde van Volmer v/h Kleyn de vinylafdeling ondergebracht, rechts de bladmuziek, zo is te lezen in een stukje in de reeks De oude muziekdoos in het lokale nieuwsblad De Orkaan van 28 april 2015. Daar staat ook een sticker van Volmer bij (die houdt u tegoed).

In een ander artikel over de Zaanse pophistorie in De Orkaan van staat nog een andere sticker van Kleyn, die een stuk ouder is dan die bovenaan.

Kleyn Muziek
Gedempte Gracht 86-88
Zaandam - Tel. 4788

Op label, Jussi Björling, Shellac 10", Cujus Animam / Ingemisco Tamquam Reus, His Master's Voice D.B. 3665 (Nederland, 1939)

Een mooiere sticker dan de eerste met een wegrennende muzieknoot op een notenbalk. Ook hier is sprake van een dubbel winkelpand. Kleyn heeft dus in ieder geval van de jaren dertig tot eind jaren vijftig de winkel gehad.