maandag 3 oktober 2011

Platenzaakstickers #10Aad Molenaar (Muziekhandel)
(Begijnenstraat 23-25)
Beverwijk

Op achterzijde hoes Kate Bush, 7", Cloudbusting, EMI LC 0542 (Nederland, 1985)Het winkelpersoneel van Molenaar Muziekhandel anno 1974 bij het 35 jarig bestaan van de winkel: vlnr, Aad Molenaar, Yvonne Henneman, Anke Hop, dhr. J. Molenaar, Irma Schoorl, Inge Gorter en dhr. M. Wolzak (klassieke afdeling). Getuige de single van Kate Bush heeft de winkel haar 45 jarig jubileum ook nog kunnen vieren, maar hebben ze de 50 jaar ook nog gehaald?

Een andere vraag die naar boven komt is of Aad Molenaar (de eigenaar ten tijde van de sticker) dezelfde Aad Molenaar is als de slaggitarist van de Beverwijkse beatband The Hamlets, vanaf 1991 actief op accordeon en zang bij King Cake.


The Hamlets: v.l.n.r. Jean Koster, Frans Kroon, Wim van de Leden en Aad Molenaar (Hij lijkt er toch wel erg op!)

En aangezien het dezelfde Aad Molenaar blijkt te zijn, dan ook maar gelijk een hoesje van een single van The Hamlets uit de collectie van Eddy Raymann.


En een foto van King Cake waar Aad Molenaar sinds 1991 muzikaal actief isKing Cake: v.l.n.r. Aad Molenaar, Richard Schmidt, Ralph Schmidt en Ruud van der Klooster

Met dank aan de Beverpop site

TOEVOEGING 16 FEBRUARI 2015

Woensdag 11 februari meldde Hans Dinkelberg op Twitter dat er een lichtreclamebak van een vinylwinkel op marktplaats werd aangeboden. De advertentie stond er sinds 6 februari op voorzien van een aantal foto's van de lichtreclame in werking en in zijn oorspronkelijke omgeving. Navraag bij de aanbieder leerde dat de lichtbak afkomstig was van Molenaar in Beverwijk. Vandaag kwam de aanbieder tot overeenstemming met een van de bieders. Ben benieuwd welke vinylofiel binnenkort de lichtreclame in de huiskamer heeft.

   
Alhoewel er niet echt duidelijke overeenkomsten tussen bovenstaande foto en die van het personeel bovenaan dit blog te vinden zijn wat betreft de winkelinrichting, is de heer J. Molenaar in het midden op de personeelsfoto duidelijk herkenbaar rechts op de foto met lichtbak. De LP rechts in beeld is Between the Buttons van The Rolling Stones. Dat zou er op duiden dat de foto omstreeks 1967 genomen is, het jaar dat die plaat uitkwam.

Het was nog niet bij me opgekomen maar de familie Molenaar in Beverwijk is op de een of andere manier ook nog familie van de Molenaars die aan de wieg van Concerto stonden.

4 opmerkingen:

 1. Tussen circa 1985 en 1990 zat ik in Beverwijk op school. Tijdens tussenuren en na schooltijd ging ik vaak naar Aad Molenaar om in de platenbakken te snuffelen. Voorin de winkel waren instrumenten en apparatuur, achterin was de platenafdeling. Nieuwe platen kon ik als scholier nauwelijks betalen, maar ik heb bij Aad talloze tweedehands platen uit de 2,50-guldenbak gehaald. Ik weet niet of de zaak nog steeds actief is, volgens mij heeft hij nog wel lang bestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onze muziekwinkelheeft bestaan tot 2007. Ik kan samen met Rietje terukijken op hele mooie en gezellige jaren. Onze winkel is gestart voor mijn vader J. Molenaar in 1939, Voor een muziekwinkel is dat een hele mooie periode. Vele bekende muziekanten hebben bij ons opgestreden in de winkel. Helaas door de ontwikkelingen met downlowden en streamen agen mijn evt. opvolgers (kinderen) het niet zitten om de winkel over te nemen. Heel veel oud klanten laten nog steeds weten dat ze onze muziekwinkel missen, dat geeft nog steeds een fijn gevoel. Aad Molenaar van inderdaad The Hamlets en KingCake.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Aad,

  De digitale snelweg heeft zo ook z'n voordelen. Inmiddels heb ik al een aantal oude bekenden teruggevonden dankzij het internet. Bij onze verhuizing kwam ik oude foto's tegen. Onder andere een klassfotootje van de Kweekschool voor Detalihandel. Volgens mij heb jij ook op deze school gezeten en waren wij klasgenoten. In de klas, die in mijn herinnering louter uit jongens bestond waren wij, de enigen die een instrument bespeelden. (Hoewel er ook nog een zekere Anton was die drums speelde) Jij speelde gitaar, ik speelde trombone. Ik ben benieuwd of ik de juiste persoon heb gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen