woensdag 30 januari 2019

Platenzaakstickers #341





Tel. 32.52.22
Rock-Ola
Kon. Astridplein 2-3 Pl. Reine Astrid
Antwerpen Anvers

Op achterzijde hoes, Various Artists, LP, Vlaamse Surprise Party Nr 1, Frankie Records LP. 1007 (België, 1968)

Het inmiddels bekende internationale stramien uit de begintijd van de platenzaaksticker: zwarte belettering op een goudkleurige achtergrond. De naam van de winkel is in een afwijkend lettertype en -grootte en zoals te verwachten van een winkel die geheel België wilde bedienen is het adres zowel in het Nederlands als het Frans opgenomen.

Wellicht dat de naam Rock-Ola bij menigeen al bekend klinkt. Het is een merk Jukeboxen, die dan ook aan het Astridplein verkocht werden, samen met de singles die er in moesten en ook langspeelplaten. De winkel bestond al in de jaren vijftig, zo blijkt uit een advertentie waarin een bij Rock-Ola aangeschafte jukebox wordt aangeboden.

Op de Vlaamse website vinylfrontier, waar ook een apart gedeelte is ingeruimd voor platenzaakstickers, kwam ik nog een andere, latere sticker van Rock-Ola tegen.


De naam van de winkel is er niet duidelijker op geworden op deze sticker, die behalve het kengetal van Antwerpen ook een ander adres vermeld dan de eerste sticker. Volgens informatie op internet is de winkel in de jaren tachtig naar de Appelmansstraat verhuisd. Wellicht omdat zowel de handel in jukeboxen als in vinyl terug liep, was een kleinere behuizing dan het dubbelpand op Koningin Astridplein passender. Mijn inschatting is dat de winkel op de nieuwe locatie de jaren negentig niet meer gehaald heeft.

1 opmerking:

  1. Rock Ola is toen moeten verhuizen omdat het dubbele pand dat ze toen huurden op het Astridplein verkocht werd.

    BeantwoordenVerwijderen