vrijdag 23 maart 2012

Platenzaakstickers #51Wessels
Hilversum - Telefoon 42435
Amsterdam - Telef. 735764

Op achterzijde Jasperina de Jong, 7", Vivat Vivaldi, Philips JF 327839 (Nederland, 1965)

Ooit gekocht vanwege de b-kant, O zo'n pilletje voor de pep. Maar ik was niet de eerste koper. Die heeft hem dus bij Wessels gekocht. Ik kocht het op de boekenmarkt op het Spui in Amsterdam. Wessels begon als platenzaak in Hilversum, waarna er een filiaal op nummer 14 in de Amsterdamse Beethovenstraat bij kwam. De winkel bestaat nog steeds, maar is nu gespecialiseerd in Bang & Olufsen apparatuur. Op de huidige site staat nog wel de geschiedenis van de winkel. Een verhaal typerend voor de meeste zaken in deze serie, waar er nog maar weinige van bestaan. Op de site van de huidige winkel zijn ook een paar mooie plaatjes van het oude interieur en exterieur van de winkel te zien.

Maar dit plaatje staat er niet op.Wessels Audio Video gaat schuil achter Italiaans Restaurant 'Dal Barone' op Beethovenstraat 16, maar mocht een potentiële klant de winkel over het hoofd zien, dan is het restaurant wel zo aardig geweest op zijkant van de uitbouw aan te geven dat Wessels niet ver weg meer is.

TOEVOEGING 6 MAART 2015


Deze witte variant zat op de achterzijde van de hoes van Orchèstre Eddie Barclay, LP, 50 Succès, Barclay 82.374 S (Frankrijk, ??).

Ingestuurd door Bjorn van de breedste platenzaak Concerto 

TOEVOEGING 8 DECEMBER 2015

Eveneens via Bjorn Graafland deze roze versie, die iets afwijkt van bovenstaande stickers.


Op achterzijde hoes, Mireille Mathieu, LP, Olympia, Barclay 80 414 (Frankrijk, 1970)

TOEVOEGING 16 SEPTEMBER 2016

In het internetartikel Bekende platenzaken in Hilversum is te lezen dat de winkel in Hilversum op de hoek van de Langstraat en Neuweg zat.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten