dinsdag 27 maart 2012

Platenzaakstickers #52MU 2000
Stationstraat 2
Bergen op Zoom

Op achterzijde Steeleye Span, LP, Hark! The Village Wait, RCA SF 8113 (Verenigd Koninkrijk, 1970)

Zoals in Platenzaaksticker 20, het filiaal van MU 2000 in Roosendaal, al aangekondigd, was er ook een filiaal in Bergen op Zoom. Op de sticker staat duidelijk Stationstraat, terwijl het Stationsstraat moet zijn, maar de stickers zullen al wel gedrukt zijn vooraleer de winkelbediendes hier achter kwamen. MU 2000 was een West-Brabantse platenwinkelketen, die voor zover ik na kan gaan ook nog een filiaal in Etten-Leur had. Bij het filiaal in Bergen op Zoom kocht ik mijn eerste langspeelplaat in 1976: A Day at the Races van Queen.
De winkel was een favoriete hangplek voor middelbare scholieren die in de pauze of na schooltijd muziek gingen luisteren en meestal niets kochten.

TOEVOEGING 3 SEPTEMBER 2018


MU 2000
Lange Delft (26)
Middelburg

Op achterzijde hoes, Barbara Streisand, 7", Love Theme from A Star is Born, CBS  4855 (Nederland, 1976)

Na de stickers uit Roosendaal en Bergen op Zoom en een algemene (platenzaaksticker 58), nu ook een van een filiaal in Middelberg. Het lijkt me niet de bedoeling dat er onderaan nog een witte rand op de sticker zit, een collector's item dus. Met deze sticker is ook geen sprake meer van MU 2000 als een West-Brabantse keten van platenzaken: ook in Zeeland was de keten actief. Op onderstaande foto is het filiaal te zien.

Foto: Zeeland in Beeld, Zeeuws Archief.

Aan de rechterkant achter het uithangbord van Rodenstock is bovenop de uitbouw MU 2000 te lezen. Ook staan er rekken met lp's buiten. 

De winkel is later overgegaan naar de keten van Free Record Shop en was gevestigd op nummer 26, zo is te lezen in een stukje van Edwin Mijnsbergen ter gelegenheid van het verdwijnen van het filiaal van de Free Record Shop in 2013. MU 2000 heeft tot halverwege de jaren tachtig volgehouden, is daar ook te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten