donderdag 10 april 2014

Platenzaakstickers #147


Caminada Radio N.V.
Experts voor televisie, radio, grammofoonplaten
Plaats 25
Den Haag
Tel. 184763

Op achterzijde hoes, Bande Originale du Film de Jacques Tati Mon Oncle, 7", Fontana 460.565 (Frankrijk, 1958)

Alweer de derde sticker van Caminada na stickers 37 en 98, deze inzending van Jeroen van de Beek, maar zonder twijfel de mooiste van de drie. Deze dateert uit de tijd dat Caminada nog geen vestiging in Amsterdam had en ook in Den Haag nog op een hoger nummer aan de Plaats zat. Met de verhuizing naar nummer 17 kwam de winkel nog dichter bij de Hofvijver te zitten en veranderde bovendien het telefoonnummer.
Boven de naam Caminada is duidelijk een kroontje zichtbaar (een verwijzing naar de Hofstad???), maar wat er aan de onderkant van de sticker staat is niet precies te achterhalen. Het staat ook op de advertentie die afgebeeld is bij het stukje over Caminada op de site van het Nederlands Grammofoon Genootschap.


Het moet wel een 'standbeeld' zijn en lijkt nog het meest op een bepette postbode of veldwachter met een cape die het gezicht naar links gewend heeft.

De sticker maakt duidelijk dat Caminada ooit begonnen is als radiowinkel en op latere technologische ontwikkelingen is ingehaakt door ook televisie en grammofoonplaten aan het assortiment toe te voegen.

1 opmerking:

  1. Het kroontje laat weten dat caminada een hofleverancier was. Ik heb een philipsradio die in ca 1950 daar gekocht is. Op deze radio een eenvoudig rechthoekig stickertje met de naam CAMINADA en het woord radio en daarboven een kroontje.
    Ed Schreuders

    BeantwoordenVerwijderen