woensdag 16 april 2014

Platenzaakstickers #148Radio te Kaat
Jansbuitensingel 2
Tel. 31358
Arnhem

Op achterzijde hoes, Ev. Brüdergemeine Berlin, Bläser und Gemischter Chor, Leitung Wolfgang Kramer, EP, geen platenmaatschappij, 2428 (Duitsland, ??)

Een tweede, vroegere sticker van Radio te Kaat waar ik alweer tweeënhalf jaar geleden het Platenzaakstickerblog mee begon. Ingestuurd door vaste leverancier Hans Dinkelberg. Helaas ontbreken de complete gegevens van de plaat waar de sticker op zit. Wat er op de vage foto die Hans me stuurde te lezen is, is hierboven weergegeven. Op de A-kant staan 6 christelijke liederen en de plaat dient op 45 toeren gedraaid te worden, de rest is vooralsnog onduidelijk. Wel is duidelijk dat Radio te Kaat niet meer onder ons is, maar de Evangelische Brüdergemeine natuurlijk wel, die zijn onuitroeibaar en gaan zelfs enigszins met hun tijd mee getuige het feit dat ze een website hebben.
De naam van de winkel is in prachtige belettering weergegeven, vooral de hoofdletters mogen er wezen. Het logo van sticker 1 zien we terug op het zegel, waar Hans me ook een plaatje van stuurde.

 
 
De zegel maakt toch wel benieuwd naar de manier van handelen in het verleden in de platenzaak. Griste de medewerker de platen uit een magazijn en was het aan de koper om zich te vergewissen van de juistheid van handelen van de medewerker. Dat zou betekenen dat je toen dus nog niet lekker door de platenbakken kon bladeren op zoek naar een toevalstreffer, maar je tevoren terdege voor had moeten bereiden op de gewenste titels en die vervolgens ook nog moest controleren. Picture sleeves bestonden nog niet, alle platen werden aangeboden in fabriekshoezen met hooguit de naam van de platenmaatschappij op de hoes. In die hoes was ruimte uitgespaard zodat het label zichtbaar was, waarop uitvoerende en titel waren weergegeven. Het ligt voor de hand dat alle platen bij binnenkomst in de winkel werden verzegeld en niet bij aankoop. In dat laatste geval was het de winkelbediende die kon controleren of de klant met de juiste titel de winkel verliet. Onderstaand plaatje geeft wellicht een beeld van hoe het er toen aan toe ging.
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten