dinsdag 19 september 2017

Platenzaakstickers #288

Earwax
... Milwaukee Chicago 722-4019
Buy/Sell/Trade

Op voorzijde hoes, Uncle Tupelo, 7", I Got Drunk, Rockville Records ROCK6055-7 (Verenigde Staten, 1990)

Eindelijk een sticker van een platenzaak uit de Verenigde Staten, dankzij Jan Vollaard, die me de afbeelding van deze gemaltraiteerde sticker toestuurde. Ik heb het vermoeden dat Jan diverse pogingen heeft ondernomen om de sticker van het hoesje te verwijderen.

De sticker houdt het midden tussen een winkel- en een prijssticker. In tegenstelling tot de meeste prijsstickers is meer dan alleen de naam van de winkel vermeld. Ten tijde dat de single te koop werd aangeboden waren er nog twee filialen. Het filiaal op 2192 S 60th St in Milwaukee, Wisconsin is inmiddels gesloten. De winkel was gespecialiseerd in punk en metal op cd en vinyl en verkocht daarnaast ook t-shirts, tijdschriften en aanverwante artikelen. Zoals de sticker al aangeeft kon je er terecht om platen te kopen, te verkopen of te ruilen. Mogelijk was er nog een derde filiaal in Madison, Wisconsin. Daar zit een winkel met dezelfde naam en hetzelfde aanbod, getuige de website. Het kan ook zijn dat het filiaal in Wisconsin verhuisd is van Milwaukee naar Madison. De winkel in Madison dateert van 1996, zo is op de site te zien en heeft bovendien een eigen facebookpagina. Van een filiaal in het iets zuidelijker gelegen Chicago, Illinois is daar nergens sprake. Het zou kunnen zijn dat ook dit filiaal inmiddels is gesloten en dat de eigenaar zich geconcentreerd heeft op een filiaal in Madison.

Op Yelp is nog wel informatie over het Ear Wax Café in Chicago te vinden, daar is te lezen dat de winkel aan 1561 N Milwaukee Ave (toeval bestaat niet!) Chicago inderdaad gesloten is. Wel is er nog een foto van een reclamebord van de winkel terug te vinden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten