woensdag 28 maart 2018

Platenzaakstickers #314

Huson Videotheek Platen
Paspoortstraat 22-24
Oost-Souburg

Op hoes, Liaisons Dangereuses, 12", Los Niños Del Parque, Roadrunner Records RR 125537 (Nederland, 1981)

Geen ongewone combinatie, platen en video's, op dit blog. De combinatie kwam al twee keer eerder voor. Al is er een verschil tussen het verhuren en verkopen van video's. Gezien de vermelding Videotheek lijkt het hier om het verhuren te gaan. Gezien het feit dat de winkel twee belendende panden beslaat, zullen platen en video's elk hun eigen onderkomen hebben gehad.

Op de sticker, toegestuurd door Joop de Haan, is ter verduidelijking bij elk van de twee artikelen een afbeelding opgenomen. En aangezien vinyl platen over het algemeen zwart zijn is daar voor een negatief lettertype gekozen.

Huson is een naam die vaker voorkomt in Oost-Souburg en omgeving. Er is op Kanaalstraat 43-45 ook een boekhandel/uitgeverij met dezelfde familienaam. Ook zit er op Paspoortstraat 36 nog ene E.W. Huson h/o Marskramer. Een echte familie van middenstanders, lijkt het. Gezien de plaat waar de sticker op zit, bediende Huson niet alleen het top-40-publiek maar ook de alternatieve muziekliefhebber.

Een advertentie in de Provinciale Zeeuwse Courant van 16 november 1991 maakt het bovenstaande verhaal weer wat completer.

Aan het assortiment is inmiddels ook speelgoed toegevoegd. De verkoop van platen en de verhuur van video's zat in 1991 in een neergaande spiraal. Huson was inmiddels verhuisd naar een enkel pand op nummer 36 en is later onderdeel geworden van de Marskramerketen. Daarmee verdwenen het vinyl en de videobanden uit het assortiment.Geen opmerkingen:

Een reactie posten