woensdag 21 maart 2018

Platenzaakstickers #313

J. de Bree
Pieter Calandlaan 9-11
Amsterdam
Telefoon 15 42 20 - 15 42 96
Radio-, Grammofoon- en Televisiespecialist
Onverzegelde platen worden niet geruild

Op voorzijde hoes, Chubby Checker with De Maskers, 7", Baby, Baby, Balla, Balla!!!, Cameo Parkway CP 26.432 (Nederland, 1965)

Wederom een radio-/televisiewinkel die ook vinyl in het aanbod had. De sticker van J. de Bree werd ingestuurd door Puchrocker aka Frommel. Waar andere stickers voorzien zijn van een net kartelrandje waarlangs de bestelgegevens voor een nieuw exemplaar konden worden afgescheurd, was De Bree meer van het grove werk, zo is aan de scheurranden boven en onder aan de sticker te zien.

De Bree bevond zich in Amsterdam Nieuw-West, om preciezer te zijn in Slotervaart. Vooralsnog de enige platenzaak in dit stadsdeel. Iets verder naar west konden de vinylliefhebbers in Osdorp nog terecht bij Disco Alberti. Daarmee had De Bree een redelijke actieradius en was bovendien, in tegenstelling tot Disco Alberti, niet alleen afhankelijk van de vinylverkoop. Dat grammofoonplaten een redelijk deel van de winkelinventaris uitmaakten, blijkt wel uit de afzonderlijke vermelding op de sticker van de afspeelapparatuur. Bij de meeste radiowinkels wordt het op de sticker niet vermeld.

In de Amsterdamse Beeldbank is onderstaande foto van de winkel terug te vinden .


De foto is gemaakt door de Afdeling Reclametoezicht van de Dienst Bouw- en Woningtoezicht. Een datum staat er helaas niet bij, maar ik schat dat de foto ergens in de jaren zeventig is gemaakt. De foto maakt duidelijk dat De Bree naast radio's, grammofoons en televisietoestellen ook lampen verkocht. De uithanglamp doet zelfs vermoeden dat dit het hoofdartikel was. Ook in de etalage zijn diverse lampen zichtbaar. Er hangt echter ook een aantal singles, ongeveer midden in de foto en er staan ook diverse lp's in de etalage.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten