woensdag 20 februari 2019

Platenzaakstickers #343

Disco-Orgelbar
Mertens
Dorpstraat 33
5261 CJ Vught
073-569174

Op voorzijde hoes, André Hazes, LP, Jij en Ik, EMI 1A 068 12 7168 1 (Nederland, 1984)

De combinatie muziekinstrumenten en platen is al vaker voorgekomen in dit blog, maar de benaming Disco-Orgelbar is nieuw. De sticker daarentegen is niet echt bijzonder, zwarte belettering op een goudkleurige achtergrond, waarbij de naam van de winkel/eigenaar in een groter corps en vet.

Aangezien orgels er eerder waren dan lp's, ga ik er vanuit dat Mertens ooit als orgelverkoper is begonnen in Vught. Later zal hij daar vinyl aan toegevoegd hebben. Ik schat in dat het assortiment niet veel verder ging dat het hitparadewerk, daar lijkt de lp waar deze sticker op zit in ieder geval op te wijzen. Of Mertens nog verder is gegaan nadat de cd haar intrede deed, is helaas niet achterhalen. Maar aangezien er in het nabij gelegen 's-Hertogenbosch ook een aantal platenzaken zaten, ligt het voor de hand dat Mertens zich weer tot de orgels heeft beperkt of er ergens in de tweede helft van de jaren tachtig mee gestopt is. Dat laatste lijkt me het meest waarschijnlijke.

De naam Disco-Orgelbar in combinatie met Vught duikt echter op in de Echo van het Zuiden van 4 december 1969. In onderstaand artikel is echter geen sprake van Mertens maar van Hamers!


De naam Hamers komt ook terug bij een advertentie voor War of the Worlds in De Stem van 30 november 1978. Dat er twee Disco-Orgelbarren in Vught waren lijkt me onwaarschijnlijk, Mertens zal dus de bar van Hamers na 1978 overgenomen hebben. Maar een lang leven zal die niet beschoren zijn geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten