woensdag 27 februari 2019

Platenzaakstickers #344

Platenboetiek
't Plaotje
Hertog-Hendrikstraat 10
5492 BB  Sint-Oedenrode
Telefoon: 04138-77471

Op achterzijde hoes, Zjef Vanuytsel, LP, Tederheid, Philips 814246-1 (België, 1983)

Een enigszins afwijkende sticker, deze inzending van Hans Dinkelberg. Het is niet helemaal duidelijk te zien, maar ik denk dat de achtergrond van deze sticker zilverkleurig is. De vaste lezer van dit blog zal inmiddels weten dat de klassieke sticker uit zwarte belettering op een goudkleurige achtergrond bestaat. Maar ja, niet iedereen kan zich dat permitteren, dus koos de eigenaar van 't Plaotje voor een goedkopere zilverkleurige achtergrond.

Het is de eerste sticker uit Sint-Oedenrode. En ik twijfel of daar nog wel meer platenzaken waren. Maar dit is, als je op de naam af gaat, wel een echte. De toevoeging platenboetiek bevestigt dat en refereert wel erg aan de jaren zeventig, dus ik schat in dat deze zaak in die tijd begonnen is. Een lang leven was de winkel waarschijnlijk niet beschoren. Op internet is geen enkele verwijzing naar de winkel te vinden. 't Plaotje had wel een prachtig onderkomen, zoals op onderstaande foto te zien is.

Momenteel is aan de Hertog-Hendrikstraat 10 Bakje T gevestigd. Zoals de naam al impliceert een winkel waar thee, maar ook koffie en servies gekocht kan worden en waar mensen met een verstandelijke beperking werken, zo is op de website te lezen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten