woensdag 20 maart 2019

Platenzaakstickers #347

Muziekhandel Lops
Tel. 85 11 60
Beijerlandselaan 29
Rotterdam

Op voorzijde hoes, Pietje Potent, 7", Brand in het bordeel, OJEE 2156 (Nederland, 1975)

Niet lang nadat ik dit blog begon, kwam ik er achter dat Frits Jonker samen met Flesch Records een boekje had gemaakt met afbeeldingen van platenzaakstickers. Frits heeft zelf ook een blog, waar af en toe vinyl voorbij komt en waar ik deze sticker afplukte. Een sticker die lijkt vormgegeven rondom de afbeelding van een lp.

Zoals uit de naam al duidelijk wordt, hebben we hier te maken met een winkel die muziekinstrumenten en bladmuziek verkocht. Daarmee lijkt vinyl slechts bijzaak, maar de afbeelding op de sticker doet vermoeden dat er toch een redelijk vinylaanbod geweest moet zijn. Lops heeft de winkel van Simonis (platenzaakstickers 35 en 66) overgenomen, zo was al in een reactie bij sticker 66 te lezen. Dat moet ergens eind jaren zestig, begin jaren zeventig geweest zijn. Simonis was een echte platenzaak. Mogelijk heeft Lops de voorraad van Simonis overgenomen en een redelijk aanbod gehouden omdat het een bekend adres voor vinyl was.
Via google wordt je verwezen naar advertenties op marktplaats van orgels. Vinyl bleef echter wel een deel van de inventaris en dus niet alleen de hitparadesingles zoals wel uit de single waar de sticker op zit blijkt. Platenlabel OJEE was, zoals de naam al insinueert, gespecialiseerd in de zogenaamde slijpers met artiesten als Hete Harrie (met en zonder De Vrolijke Trekkers), Johnny Sex, Willem de Wipper en dus ook Pietje Potent. Ook Jan Cremer bracht ooit een single op het label uit. Of er een verband is tussen orgels en dit genre is mij niet duidelijk, maar het zou zo maar kunnen.

Over Lops is verder niets te vinden, wat doet vermoeden dat de winkel geen lang leven beschoren was.

1 opmerking:

  1. Beste André,

    Als zoon van de voormalige, inmiddels overleden, eigenaar van LOPS Muziekhandel kan ik je, samen met mijn tweelingbroer, veel extra informatie geven (o.a. diverse foto's van het interieur) en zaken rechtzetten over deze platenzaak (o.a. vinyl!) van onze ouders. Laat me maar weten of je geïnteresseerd bent.
    Met vriendelijke groet,
    Bob en Tom Lops, weekend verkopers

    BeantwoordenVerwijderen