zondag 8 januari 2017

Platenzaakstickers #260

Gobie Sound
Maastricht
043-478817

Op hoes, Candi Staton, 7", Young Hearts Run Free, Warner Bros. Records WB 16730 (Nederland, 1976)

De tweede platenzaak in Maastricht in dit blog, deze inzending van Edgar Kruize. Het moet destijds een begrip geweest zijn in de zuidelijke Maasstad, aangezien er geen adres vermeld is. Gezien de datering van de sticker en de naam, moeten we hier met een gespecialiseerde platenzaak te maken hebben. Helaas is op internet niets over deze winkel terug te vinden. Wel is er een verwijzing naar een opnamestudio met dezelfde naam. Aanvankelijk zat die in Maastricht, maar begin jaren negentig verhuisde die naar 'een van de hoogst gelegen kerkdorpen in Nederland', Schimmert. Het citaat is afkomstig van Wikipedia en maakt mij altijd nieuwsgierig naar welke kerkdorpen dan nog meer op dezelfde hoogte liggen.

Mijn inschatting is dat Gobie Sounds begonnen is als platenzaak. Wellicht is de naam van de winkel een samenstelling van de beginletters van voor- en achternaam van de eigenaar. Op een gegeven moment is de eigenaar, die kennelijk meer ambities had dan alleen het verkopen van plaatjes, een opnamestudio in Maastricht begonnen. Toen dat bleek te lopen, werd de stap naar Schimmert gezet.

TOEGEVOEGD 21 FEBRUARI 2017

David Janssen stuurde me onderstaand krantenartikel en advertentie waarin Gobie Sound genoemd wordt.

Limburgsch Dagblad, 27 mei 19872 opmerkingen:

  1. Zou het kunnen dat Gobie Sound een tweedehands winkel is/was? De hoes van de single ziet er nogal beduimeld uit, terwijl de sticker nog vrij fraai oogt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit was trouwens ook echt de leukste platenzaak in Maastricht. Zo'n nostalgie op een vroege maandagochtend.

    BeantwoordenVerwijderen