donderdag 19 december 2013

Platenzaakstickers #128


Attalos Records
Amstelveenseweg 27 (eind Overtoom)
Tel.: (020) 833843
1054 MC  Amsterdam
American English Import

Op voorzijde hoes, Boys Town Gang, 7", Can't Take My Eyes Off You, Rams Horn RAMSH 1090 (Nederland, 1982)

Eindelijk weer eens een echte platenzaak, die zich puur op de geluidsdragers concentreerde. Zoals de lekker forse sticker al aangeeft was deze winkel gespecialiseerd in import uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Net als sticker 19 van De Jong in Amsterdam is hier een nadere geografische aanduiding aan het adres toegevoegd. Nu zijn zowel de Jan Evertsenstraat als de Amstelveenseweg redelijk lange straten, dus kan het handig zijn te voren te weten op welke hoogte je tot de aanschuif van vinyl over kunt gaan, om onnodige tijdverspilling met zoeken te voorkomen. Die tijd kun je natuurlijk beter in de platenzaak besteden aan het uitpluizen van de aldaar aanwezige singles en LP's. De winkel aan de Amstelveenseweg is inmiddels verdwenen maar Attalos is nog steeds actief op internet en biedt zowel via Gemm als Discogs vinyl en cd's te koop aan.

TOEVOEGING 12 APRIL 2016


Attalos
Import Records
Amsterdam
Amstelveenseweg 27
Tel. 020-833843
Arnhem
Walstraat 50
Tel. 085-510222
Always the first. Always the best.

Op voorzijde hoes, Various Artists, LP, The Woman in Red - Selections from the Original Motion Picture Soundtrack, Motown ZL 72285 (Europa, 1984)

Alfons Roebroek stuurde deze opvolger van de eerste sticker van Attalos. De toevoeging 'eind Overtoom' is verdwenen en er is een filiaal in Arnhem bij gekomen. Bovendien is Attalos overgestapt van een rechthoekige naar een ronde sticker. Daarbij dringt de vergelijking met een labelsticker zich wel erg op, te meer omdat de o van Records is uitgespaard in de sticker. Dit komt perfect overeen met het gaatje in het label en de lp waar die mee op de pickup gecentreerd wordt.

In mijn 'to-do'-archief bleek nog een blauwe variant te zitten die Hans Dinkelberg me toestuurde.


Op hoes, Rockers Revenge featuring Donnie Calvin, 12", Walking On Sunshine, London Records (Verenigd Koninkrijk, 1982).

Ook hier het labelgaatje precies bij de o.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten