zondag 1 december 2013

Platenzaakstickers #124Radio Vaartjes
Over de Kelders 8 - Voorstreek 3
Leeuwarden

Op label, The Philharmonia Orchestra, 12" (shellac), The Caprriccio Italien Op. 45, Columbia L.X. 8737 (Nederland, 195?)

Een prachtige sticker, ingezonden door Hans Dinkelberg via zijn Plaatzaken twitteraccount. Zoals duidelijk te zien is, is het niet een rechthoekig plakkertje, maar is er een uitstulping voor de Radio-vermelding. Aan de onderkant zijn sporen van een scheuractie te zien. Zouden de stickers met de onderkant aan elkaar vast op een rol hebben gezeten?
Ook platenzaaksticker 100 was van Vaartjes. Zo te zien is deze sticker ouder, dus wellicht moet het jaar van uitgave van de plaat waar bovenstaande sticker op zit nog wat verder in de tijd teruggeplaatst worden. De winkel in het krantenartikel bij de eerste sticker is duidelijk dezelfde als die van de Hengelsportwinkel die tot voor kort op Voorstreek 66 zat. Toch is op de huidige sticker sprake van twee locaties en komt Voorstreek 66 niet bij de adressen voor. Is er dan wellicht toch sprake van een verhuizing waarbij de originele locatie is verlaten en uitgebreid is met een filiaal aan Over de Kelders? Of zat op Voorstreek 66 de audio- en witgoedwinkel en op de andere twee adressen het vinyl? Wie het weet mag het zeggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten