maandag 2 december 2013

Platenzaakstickers #125


Muziek Grammofoonplaten
Jelle Buising
Sint Jacobsstraat 21
Leeuwarden
Tel. 33956

Op achterzijde hoes Jörg Demus, Piano und das Schubert-Quartett / Amadeus-Quartett, LP, Franz Schubert Forellen-Quintett / Quartettsatz C-Moll Op. Posh., Deutsche Grammophon Gesellschaft Stereo 135 062 (Duitsland, 1965?)

Een derde sticker van een LP van Peter Kingma. Hij leverde eerder al stickers 93 en 94 van Van den Akker in Leeuwarden en Jazz In in Amsterdam. Buising past in de reeks instrumentenwinkels die ook vinyl in het assortiment hadden. Over de winkel is op internet niets te vinden. Jelle Buising levert echter de nodige informatie op. Zijn naam duikt op als mede-oprichter van de eerste onafhankelijk Big Band in Leeuwarden in november 1973. Trompettist Buising vertrok in 1990 bij de Big Band, die tot die tijd direct met hem geassocieerd werd en in de volksmond ook de Big Band Jelle Buising werd genoemd. Over de winkel wordt in de stukken over de Big Band niet gerept.
Op internet is ook een condoleancepagina voor Jelle Jacobus Buising te vinden. Hij overleed op 10 september 2013 in Leeuwarden, alwaar hij op 10 juni 1939 geboren werd. Getuige de overlijdensberichten was Buising ook actief als lid en voorzitter van de Probus Club Festina Lente in  Leeuwarden. Hoogstwaarschijnlijk betreft het hier een en dezelfde Jelle Buising, een stuwende kracht in het Leeuwardse muziekleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten