zondag 11 mei 2014

Platenzaakstickers #149Bartelts
Vriesestraat 16
Telef. 4996
Dordrecht
Radio - Televisie - Grammofoonplaten

Op voorzijde hoes, Detlef Engel, 7", Mister Blue, Telefunken U 55 208 (Duitsland, 1959)

De zoveelste toevoeging aan het arsenaal audiozaken waar ook grammofoonplaten verkocht werden, deze inzending van Stan Rijven. Noviteit is dat op deze sticker ook het logo van hofleverancier Philips is vermeld, die hoogstwaarschijnlijk Bartels van radio's, televisies en grammofoonplaten voorzag. Het monopolie hadden ze echter niet getuige deze single op Telefunken.
Alhoewel diverse webpagina's suggereren dat Bartelts nog steeds actief is aan de Vriesestraat, valt uit andere berichten op te maken dat de winkel al zeker sinds 2009 niet meer op nummer 16 gevestigd is. In 2013 is er zelfs sprake van het wegbreken van het hele pand om ruimte te maken voor een 'versstraat', waarbij het 'leegstaande pand van de voormalige electronicazaak Bartelts verandert in een overdekt straatje'. Desalniettemin staat L.J. Bartelts nog steeds op Vriesestraat 16 in de telefoongids. Zou het 'overdekt straatje' nog steeds officieel een pand zijn met bewoner en nummer? Of is de nummering aangepast? Of woont er nog een Bartelts in het overdekte winkelstraatje?
Zeker is dat Bartelts minimaal een halve eeuw actief is geweest en de Dordtse bevolking van geluidsdragers en afspeelapparatuur voorzag.


Het leegstaande winkelpand van Bartelts in 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten