donderdag 13 november 2014

Platenzaakstickers #164Muziekhandel Knoop
Oldenzaalsestraat 17
Enschede
Tel. 324407

Op label, Normaal, 7", Oerend Hard, Killroy KR 2422 (Nederland, 1977)

Na er achter gekomen te zijn, dat George Blok van nr. 158 zijn bestickering niet tot het hoesje beperkte, maar ook het label van een plakker voorzag, ben ik mijn singlecollectie nog een keer aan het doornemen op labelstickers. Dit is de eerste sticker die deze zoektocht opleverde.
Ook hier een goud met zwart gecombineerde sticker op een semi-nonchalant gekartelde sticker. Een soort standaard voor de labelsticker?
De tweede sticker uit Enschede, na het Enschedese filiaal van sticker 79 van Studio Fox, dat zijn oorsprong in Hengelo had. Een zaak die alle dalen in de platenhandel heeft overleefd, is de eerste gedachte als ik de naam op Google intik en de resultaten zie, zij het op een ander adres. Als adres voor Knoop Muziekhandel wordt op alle vindplaatsen Noorderhagen 80 genoemd. De laatste 6 cijfers van het telefoonnummer zijn hetzelfde gebleven. Ook het assortiment bevat nog steeds vinyl, afgaande op de classificatie 'cd's, cassettes en platen' op een van de Googleresultaten. Op de website van de officiële telefoongids is echter geen vermelding te vinden. Na wat verder speurwerk blijkt de firma Knoop inmiddels uitgeschreven uit de Kamer van Koophandel.Op 7 mei 2010 bestond de winkel nog getuige onderstaande brandmelding op twitter.


Hopelijk betekende dit niet het einde van de winkel, het pand staat er in ieder geval nog. Momenteel zit op Noorderhagen 80 Kiosk Het Hoekje, een tabakswinkel.

TOEVOEGING 10 MEI 2018

Muziekhandel
J. Knoop Jr.
C.F. Klaarstraat 16
Enschede

Op label, Sjakie Schram, 7", Glaasje op ... Laat je rijden, Artone OS 25.338 (Nederland, 1966)

Een voorganger van de eerder afgebeelde sticker, deze klassieker, mooi in de kleur van het label waar hij op zit. De firma Knoop was niet van de rechthoekige stickers, zo valt af te leiden uit de twee stickers. Deze is met rondingen aan de boven- en onderkant. Ook had de familie Knoop iets reislustigs. Was hierboven al sprake van verschillende adressen, op deze voorganger was de muziekhandel nog gevestigd aan de C.F. Klaarstraat. Bij voortzetting van het familiebedrijf door een van de kinderen is de voorletter van de stichter en de toevoeging Jr. verdwenen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten