woensdag 19 november 2014

Platenzaakstickers #165

Boek- en platencorner
Harmen
Winkelcentrum "De Stient"
Volendam
Tel. 66554

Op achterzijde hoes, Cocteau Twins, LP, Treasure, 4AD CAD 412 (Verenigd Koninkrijk, 1984)

Waar voetballers na hun carrière een sigarenwinkel begonnen, hielden veel artiesten er een platenzaak op na. De bekendste uit dit blog zijn die van George Baker en het Utrechtse imperium van Max van Praag. De eigenaar van de Boek- en platencorner in Volendam was dan zelf niet echt een BN-er, een bekende Volendammer was hij zeker. Harmen Veerman was al op zijn dertiende actief in de Teddyboys en genoot later enige faam met de band Left Side, die tussen 1968 en 1976 actief was en een aantal singles uitbracht. In de daarop volgende jaren voegde hij daar nog een aantal singles onder zijn eigen naam aan toe. Zover als zijn broer Cees heeft hij het echter nooit geschopt. Na zijn actieve loopbaan, ging hij in 1980 verder aan de verkoopzijde. Samen met zijn vrouw Agnes bestierde hij 31 jaar de platen- en boekwinkel in het winkelcentrum "De Stient".
De connectie tussen de band van Cees, The Cats, en Harmen is duidelijk terug te vinden in de sticker, die collega Zeem mij onlangs onder de neus wreef. Daar is een poes met een koptelefoon op afgebeeld. De oorsprong hiervan is dezelfde als de bandnaam The Cats. De familie Veerman stond in Volendam bekend als "Poes".
Dat Harmen een breed assortiment had, moge blijken uit de LP waar de sticker op zat. Daarnaast verkochten Harmen en Agnes ook boeken en tijdschriften en waren daarmee een geduchte concurrent van Boek- en Platenshop Sombroek aan de Havenstraat (sticker 23 en 62).
De winkel van Harmen en Agnes Veerman sloot in mei 2011. Op een Volendamse nieuwssite is nog een stukje over de sluiting te vinden. Tegenwoordig is Ten B Jeans & Fashion aan De Stient 11 te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten