woensdag 1 november 2017

Platenzaakstickers #294

Disco Limburg B.V.
Grammofoonplaten
Muziekcassetten
Munsterplein 15
6041 HD  Roermond
Telefoon 04750-16282

Op voorzijde hoes, The Pogues & The Dubliners, 7", Irish Rover, CNR 145.317 (Nederland, 1987)

Met deze inzending van Geert van der Velden is weer een witte vlek op de platenzaakstickerkaart van Nederland ingevuld. De sticker is uiterst functioneel: een zwarte tekst op een zilverkleurige achtergrond. Opvallend is dat het meervoud van muziekcassette geen muziekcassettes maar muziekcassetten is. Dat zal wel iets typisch Limburgs zijn.

Eigenaar van de winkel was Hans Timman. Timman was in de jaren zestig werkzaam bij Dureco, zo is te lezen op het blog van Pierre Gouweloos. Daar vertrok hij samen met Johnny Hoes naar diens nieuwe label Telstar. De samenwerking met Hoes was blijkbaar geen succes, want niet lang daarna verliet hij Telstar om aan het Munsterplein een eigen platenzaak te beginnen. Later kocht Timman het pand van Veith Musica aan de Hamstraat over, dat moet dus na 1987 geweest zijn. De winkel aan de Hamstraat was een stuk groter. Ook bij Veith werd vinyl verkocht, dus daar is vast ook een sticker van. Timman was verknocht aan de platenhandel want hij heeft tot zijn zeventigste in de winkel gestaan. Op 20 juli 2015 is hij overleden. Onderstaande foto van Hans Timman in zijn winkel komt ook van het blog van Pierre Gouweloos.


Het stuk van Pierre Gouweloos is ook op Facebook terug te vinden. Uit de opmerkingen onder de foto wordt duidelijk dat Timman een stempelkaart had. Voor elke gekochte single kreeg je een stempel. Bij een volle kaart met tien stempels was de eerstvolgende single gratis.

2 opmerkingen: