dinsdag 9 februari 2016

Platenzaakstickers #225

Het grote platenhuis
Baert
Stationstraat 13-15
Waregem

Op voorzijde hoes, Charlie Parker, LP, The Charlie Parker Story, Savoy MG-12079 (Verenigde Staten, 1956)

Wederom een sticker zonder opsmuk, deze inzending van Jeroen van Beek. Een bijna maagdelijke witte sticker met een zwart lijstje waarbinnen in kapitalen in hetzelfde lettertype de naam van de winkel en de mooiste benaming van een platenzaak: platenhuis. En dan niet zo meer eentje, maar een grote! In onderkast is het adres toegevoegd.

Onduidelijkheid over wat er verkocht wordt kan er nauwelijks bestaan, het gaat hier om die heerlijke grote zwarte schijven, wellicht aangevuld met het iets kleinere formaat van de 10" en wat verdwaalde singletjes. De naam maakt in ieder geval direct duidelijk dat cd's hier niet getolereerd worden. Dit alles duidt er op dat de zaak de jaren tachtig niet gehaald heeft. Er is op internet dan ook helemaal niets over deze winkel terug te vinden.

Vooralsnog kende dit blog slechts twee platenhuizen, Maas in Nieuwenhagen (sticker 31 en 101) en het Limburgs Platenhuis in Geleen (sticker 214). Het lijkt dan toch vooral een benaming van onder de rivieren te zijn. Maar mocht er nog iemand boven de rivieren op zoek zijn naar een mooie naam van de winkel dan zou ik platenhuis van harte aanraden. Er is ook nog van alles toe te voegen: de naam van een rivier, een provincie of een familienaam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten