zaterdag 16 juli 2016

Platenzaakstickers #243

Elpeter
(Gennep)

Op voorzijde hoes, Gerry Rafferty, LP, Night Owl, United Artists Records 5C 062-62700 (Nederland, 1979)

Deze prijssticker stuurde Fons Moers me vorig jaar maart. Hij meldde ook dat Elpeter aan de markt in Gennep zat. Enig speurwerk wijst uit dat dat op nummer 12 is geweest. Inmiddels zijn zowel de winkel als de eigenaar er niet meer.

Eigenaar Peter bedacht de voor de hand liggende, maar desalniettemin originele combinatie van zijn handelswaar en zijn voornaam. De naam roept associaties op met de Elpeeketen (waarvan de Groninger dependance de enige overlevende is) die met name in de jaren zeventig hoogtijdagen beleefde. Mogelijk heeft dat hem op een idee gebracht.

Het feit dat een gemeente als Gennep, die tegenwoordig iets meer dan 17.000 inwoners heeft, minimaal twee platenzaken kende (eerder kwam in dit blog al de grammofoonplatenwinkel van Fonnie van den Bogaert aan bod) geeft aan dat de platendetailhandel in de jaren zeventig op zijn hoogtepunt was.Elpeter moet op bovenstaande foto in het op twee na laatste pand aan de rechterzijde gezeten hebben. Het pand wordt waarschijnlijk net aan het oog onttrokken door het gebladerte van de twee bomen. Fons Moers zal, als inzender van beide stickers uit Gennep, wel weten waar we de winkel exact moeten situeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten