zondag 21 augustus 2016

Platenzaakstickers #244


Foto-Disco "Down Town"
Kerkstraat 61c
Brunssum

Op achterzijde hoes, The Rolling Stones, 2 LP's, Love You Live, Rolling Stones Records COC 89101 (Nederland, 1977)

Alles wijst er op dat de foto's toch eigenlijk bijzaak waren bij Foto-Disco Down Town. Het label is in de vorm van een lp waarop een treintje met rookwolk staat afgebeeld. Op het label van de plaat onderscheid ik een hoorn. Er staat ook nog tekst bij, maar die is op de scan helaas onleesbaar. Wellicht kan de inzender van de sticker, Harry Prenger, daar uitsluitsel over leveren. Opvallend op het label ook geen melding gemaakt wordt van de fotografie-afdeling. De combinatie foto-platen is niet uniek en komt vaker in dit blog voor.

Over de winkel is weinig te vinden op internet. Theo Ploeg, geboren en getogen in Brunssum, noemt het in zijn blogbijdrage over 'de platenzaak die zijn leven veranderde'. Hij schrijft: 'Brunssum had een platenzaak, Disco Downtown, maar daar werd in mijn beleving vooral hardrock verkocht. De verkoper zag er uit alsof ie zo was weggelopen uit UFO of de begeleidingsband van Ted Nugent.' Disco Downtown was duidelijk niet de platenzaak die het leven van Theo Ploeg veranderde. Dat was Satisfaction in het nabijgelegen Heerlen, waarvan vooralsnog geen sticker aanwezig op dit blog. Maar Theo heeft er vast nog wel een.

Disco Down Town is nog verhuisd naar 't Winkelcentrum 3a, maar bestaat tegenwoordig niet meer. Op Kerkstraat 69c is inmiddels kapperszaak Brainwash gevestigd. Wellicht dat de Engelse namen te maken hebben met de in de omgeving gestationeerde Engelse en Amerikaanse militairen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten