dinsdag 21 februari 2017

Platenzaakstickers #266

De plaat die U zoekt ligt bij
ASRA
Voor oog en oor
Karel Doormanstraat 165
Tel. 11.64.20
Rotterdam
Gespecialiseerd in Hi-Fi en Stereo Installaties

Op hoes, ZZ en de Maskers, 7", Greensleeves, Artone DR 25.242-1 (Nederland, 1964)
 
Na 'De plaat die ik zocht heb ik Simonis gekocht' een tweede zoekplakker uit Rotterdam. In tegenstelling tot het motto van Simonis, waar de koper reeds geslaagd is, is bij ASRA de zoektocht nog gaande en moet de koper de plaat en de winkel nog vinden. Het onderschrift 'voor oog en oor' doet vermoeden dat ASRA behalve de aangekondigde audioapparatuur ook televisietoestellen in het aanbod had, tenzij de stereo installaties ook een lust voor het oog waren. Het is in ieder geval een winkel waar het vinylaanbod groter was dan in de meeste radiowinkels, getuige de platenlabels die aan de rand van de sticker zijn afgedrukt: Artone, Polydor, Columbia, DGG, Archiv, Philips, Decca, Fontana, HMV en RCA. Daarmee waren de belangrijkste uit die tijd wel genoemd. Bij toeval zit de sticker die Robert Haagsma me stuurde op het eerstgenoemde label.
Het is helaas via internet niet te achterhalen waar de naam vandaan komt. Er is in Rotterdam nog een telecomwinkel met dezelfde naam en er was vroeger vloeibare meubel- en linoleumwas van het merk ASRA, maar ik zie de connectie niet. Aangezien het woord op zichzelf niets betekent, lijkt het hier om een afkorting te gaan, Audio Stereo Radio Apparatuur?
De winkel bevond zich midden in het centrum van Rotterdam, met Dankers, DiscoThiel en Rijken & De Lange om de hoek. ASRA zal vooral van de eerste twee concurrentie hebben ondervonden, wat er mogelijk toe geleid heeft dat de winkel sloot.




2 opmerkingen:

  1. oorspronkelijk zat Sara op de Schieweg in Rotterdam op de hoek waar later jarenlang de muziekinstrumenten winkel van Stam gevestigd was...

    BeantwoordenVerwijderen