dinsdag 28 februari 2017

Platenzaakstickers #267


Op voorzijde hoes, Ken Griffin, 7",  Ken Griffin at the Organ, Philips 429 006 BE (Nederland, 1955)

Killestijn


Op achterzijde hoes, Ken Griffin, 7", Ken Griffin at the Organ, Philips 429 006 BE (Nederland, 1955)

Radio Televisie Bedrijf
Killestijn
Laarstraat 61
Zutphen
Telefoon 3853


Op achterzijde hoes, Kapel van de Koninklijke Luchtmacht, 7", American Swing March, CNR UH 9571 (Nederland, 1962)


Radio Televisie Bedrijf
Killestijn
Laarstraat 61
Zutphen
Telefoon 3853

Met deze stickers, afkomstig van Evert Nijkamp, is Zutphen ook aan het platenzaakstickerblog toegevoegd. Killestijn was aanvankelijk erg scheutig met stickers: zowel voor als achter op de single van Ken Griffin zit een sticker. En dan zijn het ook nog verschillende. Die op de voorkant is duidelijk de luxe variant. Daar is alleen de naam van de winkel uitgeschreven, de handelswaar is uitgebeeld (platen en televisietoestellen), evenals het pand waar Killestijn gevestigd was. Onder de plaat is de draaischijf te zien, aan de rand met muzieknoten opgesierd.
De andere twee stickers zijn herkenbaarder voor de platenzaakstickerliefhebber. Op de sticker op Ken Griffin is alleen de bovenste regel in een schreefloze letter, op de andere is alleen de naam van de winkel nog met schreef. Om het geheel toch nog enigszins op te sieren is er streepje in gezet. Beide hebben aan de onderzijde een kartelrand.

Behalve de genoemde radio en televisie verkocht Killestijn dus ook geluidsdragers. In 1973 werden er in ieder geval nog televisietoestellen verkocht. De winkel wordt genoemd in een advertentie op 23 november van dat jaar in het Leidsch Dagblad van Ferguson, die radio's, stereo-installaties, cassetterecorders en tévées op de Nederlandse markt bracht. Een van de '600 waaghalzen' die Ferguson verkochten, was Killestein (!).



In een advertentie in het weekblad Contact, het nieuws- en advertentieblad van Vorden van 27 december 1958 is het adres Laarstraat 61-67.


De nadruk ligt in de advertentie op het feit dat Killestijn niet alleen televisietoestellen verkoopt, maar ze ook repareert.

Het pand dat afgebeeld is op de eerste sticker lijkt een dubbelpand. Daar was waarschijnlijk de winkel gevestigd, terwijl op 65 en 67 de reparatieafdeling zat. Na de advertentie uit 1973 is er geen spoor meer van Killestijn op het internet te vinden. Tegenwoordig is op Laarstraat 61 een filiaal van Fixxar gevestigd, een onderdelenhuis. De winkelpui lijkt nog erg op die van Killestijn en voor een radio, stofzuiger of electra kun je er nog steeds terecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten