woensdag 29 januari 2014

Platenzaakstickers #135


Wagenvoort
(Lange Delft 8)
Middelburg

Op achterzijde hoes, Berliner Philharmoniker, Herbert von Karajan, LP, Antonín Dvořák: Aus der Neuen Welt / From The New World, Symphonie Nr.9 (5) Op. 95, Deutsche Grammophon 138 922 (Duitsland, 1964?)

Een inzending van Fons Moers deze prachtige sticker, die in tegenstelling tot 134 en 33 wel degelijk van een platenzaak moet zijn, tenzij de heer of mevrouw Wagenvoort een soort van ex-vinylus heeft laten ontwerpen voor de eigen collectie.
Op een blog over jazzmuziek is een melding van Wagenvoort te vinden, alwaar de schrijver zijn eerste jazz lp's kocht. We hebben hier dus weer eens met een onvervalste platenzaak te maken, maar dat maakt de sticker eigenlijk al direct duidelijk (vinyl met daar doorheen een notenbalk waarop de naam van de winkel golvend is weergegeven). De schrijver meent zich te herinneren dat Wagenvoort op de hoek van de Lange Delft en de Grote Markt was gesitueerd.
Na sticker 74 van Zeeland Sound, de tweede sticker uit Middelburg.

 
Toevoeging 9 februari 2014
 
 
Op advies van Peter Sijnke eens een kijkje in de digitale krantendatabank van Zeeland gekeken en dat levert wel het een en ander aan mooie oude advertenties van Wagenvoort op. Het blijkt dat de firma Wagenvoort niet alleen vinyl in de collectie heeft, maar ook instrumenten en dan met name accordions. In het Noord-Bevelands Nieuws- en advertentieblad van 4 juli 1953 adverteert Wagenvoort voor zo wat alle soorten instrumenten, en natuurlijk ook voor de 'gramofoonplaten'.
 
 
Wagenvoort is zelfs de eerste in Zeeland die 'stereogramofoonplaten' in het assortiment heeft, zo is te lezen in deze advertentie uit het Noord-Bevelands Nieuws- en advertentieblad van 18 oktober 1958.
 
 
Dat ze daadwerkelijke alle genres verkopen blijkt uit de opsomming in het Noord-Bevelands Nieuws- en advertentieblad van 24 juli 1965. Van klassiek tot geestelijk, alles is er te vinden.
 
 
 
En ook deze mooie uit de Provinciale Zeeuwse Courant van 9 september 1961 is de moeite waard.
 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten