zaterdag 27 oktober 2018

Platenzaakstickers #334

Musikhuset
Einer Christiansen
Algade 44
4760 Vordingborg
(03)770837

Op hoes, Kenny, 7", Fancy Pants, RAK 196 (Denemarken, 1975)

Een tweede sticker van een winkel waar vinyl verkocht werd in Denemarken. Ook in Denemarken kenden ze het Muziekhuis, blijkens deze sticker die Jeroen Vedder stuurde. Het heeft daar echter ook nog de betekenis van concertzaal. De sticker is in de klassieke opmaak van zwarte letters op een goudkleurige achtergrond met een zwarte rand. Op de sticker is een banier met daarop Musikhuset. Aan de linkerkant is een bard met een lier afgebeeld, zoals die ook voorkomt in Asterix. Daarnaast is nog een maan en ster te zien.

Waarschijnlijk werden in het Deense muziekhuis, net als de Nederlandse equivalent, vooral muziekinstrumenten en bladmuziek verkocht en was er daarnaast een kleine klassieke collectie om de beginnende en gevorderde muzikant verder op weg te helpen en een bakje met de singles uit de hit- en tipparade. Een zoektocht op internet levert toch nog het een en ander over de winkel op, al zijn zowel voor- als achternaam van de eigenaar, net als de winkelnaam, vrij veel voorkomend in Denemarken.


Op bovenstaande foto, afkomstig van een Deense archiefsite, is het interieur van de winkel aan Algade 44 te zien, net na de verhuizing in 1969. De winkel was daarvoor gevestigd op nummer 27 in dezelfde straat. In hetzelfde archief is nog terug te vinden dat de winkel in 2003 nog bestond en dat er dan inmiddels ook een cd-afdeling was. Inmiddels zal de winkel ter ziele zijn, anders was ik vast wel op een website gestuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten