donderdag 21 juni 2012

Platenzaakstickers #66Simonis geeft de toon aan!
Beijerlandselaan 29 - Tel. 71160
Dorpsweg 32 - Tel. 76493
Rotterdam

Op achterzijde hoes (companysleeve) Godert van Colmjon en Jan Lemaire, 7", Zuiderzee-ballade, Philips 318 355 PF (Nederland, 1960)

De tweede sticker van Simonis, na platenzaaksticker #35. Deze is ouder en uit de tijd dat er kennelijk dus nog een filiaal aan de Dorpsweg was in Rotterdam-Zuid. Simonis gaf niet alleen de toon aan wat betreft vinyl, maar verkocht ook tweedehands muziekinstrumenten, zoals is te lezen op de homepage van de beatgroep Late Night Set, die in de eerste helft van de jaren zestig actief waren in Rotterdam en omstreken en bij Simonis een tweedehands gitaar op de kop hadden getikt.

TOEGEVOEGD 17 JANUARI 2017


De plaat die ik zocht ... heb ik bij SIMONIS gekocht
Rotterdam
Dorpsweg 32 Tel. 276493
Nieuwe Binnenweg 54 Tel. 251750
Frits Ruysstraat 63 Tel. 141152
Brielle
Voorstraat 44 Tel. 2760

Op achterzijde hoes, Tee-Set, LP, Emotion, Delta DL 512 (Nederland, 1966)

De opvolger van de eerstgeposte sticker van Simonis, gezien het aantal filialen. Het filiaal aan de Beijerlandselaan wordt niet meer genoemd, maar bestaat in 1974 nog wel, getuige sticker 35. Wellicht ging die zelfstandig verder onder de hoede van een van de kinderen Simonis, terwijl vader vrolijk doorbouwde. Zo kwamen er twee andere filialen in Rotterdam en een in Brielle bij.
Simonis was van de reclameteksten. Was de eerste nog simpelweg 'Simonis geeft de toon aan', met de toename van het aantal filialen werd ook de tekst langer en zelfs van een rijm voorzien.
Een van de filialen die Simonis overnam, op de Nieuwe Binnenweg 54, was oorspronkelijk de platenzaak van de vader van het vijfde lid van de Outsiders, Tom Krabbendam. Die begon aan de Ferdinand Bol in Amsterdam, waar de zaak naar Record Rendez Vous over ging. Ook de vestiging in Rotterdam was kennelijk geen lang leven beschoren en kwam eind jaren zestig in handen van Simonis. Zo vader, zo zoon! Ook Tom hield het niet lang vol bij de Outsiders.

Met dank aan Stan Rijven die de sticker leverde.

TOEGEVOEGD 21 FEBRUARI 2017

Op hoes, ZZ en de Maskers, 7", Sloppin' in Las Vegas, Artone DR 25.220 (Nederland, 1964)

Deze complete sticker (inclusief afscheurdeel) is afkomstig van Robert Haagsma en laat mooi zien welke informatie de winkeleigenaar voor zichzelf hield bij verkoop van de single of langspeler.

TOEVOEGING 10 JANUARI 2018Deze inzending van Tijs Tummers is vrijwel identiek aan de eerste sticker van Simonis, zij het dat er hier een filiaal aan de Fazantstraat 19 is toegevoegd. Vanzelfsprekend met een eigen telefoonnummer. Gezien de vele adresvariaties op de stickers kocht en verkocht Simonis met enige regelmaat filialen.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb 11 single-hoesjes gescand met platenzaakstickers. Veel Simonis maar wel verschillende. Het waren 2 broers die samen werkten en dus een zaak op de Beijerlandselaan en Dorpsweg hadden. Na een ruzie gingen beiden zelfstandig verder. Simonis Beijerlandselaan werd op een gegeven ogenblik Lops, Simonis Dorpsweg 32 kreeg er steeds meer filialen bij en later verhuisde de zaak van een klein winkeltje op Dorpsweg 32 naar een grotere winkel aan de overkant. Bij de opening trad Oscar Benton's Blues Band op. Helaas was de verhuizing funest en na een aantal jaren sloot de zaak, alhoewel de winkel in Brielle nog een tijd heeft bestaan. Heb je interesse, kan ik de scans per e-mail doorsturen, zowel a als b-kant van hoes waarbij de sticker meestal op de b-kant zit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Scans met nieuwe stickers zijn altijd welkom (a.nuchelmansathotmail.com).

      Verwijderen