dinsdag 29 oktober 2019

Platenzaakstickers #359

Gramofoonplaten
Afspeelapparatuur
Disco Zuid
Zuiderparklaan 498
Den Haag
Tel. 32 44 39

Op achterzijde hoes, Various Artists, LP, West Side Story, CBS 62058 (Nederland, 1961)

Een licht gehavend exemplaar, deze inzending van El Peet. Nadere inspectie leert dat een deel van het afscheurbare deel met de bestelgegevens van de plaat op de hoes is blijven plakken. Normaliter zou dat netjes los moeten scheuren en niets op de hoes achter moeten laten, maar de plakker bij Disco Zuid heeft waarschijnlijk iets te enthousiast gelikt.

De vormgeving is karig: één lettertype, afwisselend in kapitaal, vet en onderkast. Geen enkele versiering in de vorm van een muzieknoot of pickuparm. Gezien de volgorde van aankondiging lijken we hier te maken te hebben met een winkel die zich specialiseerde in lp's en singles en daarnaast ook draaitafels, versterkers en boxen verkocht. Dus precies andersom dan de meeste zaken die Radio in de naam hebben.

De winkel is vanzelfsprekend terug te vinden in het overzicht van Haagse platenzaken van mijn naamgenoot. Ten tijde van deze sticker was de eigenaar E. Peers, zo is daar te lezen. Ergens in de jaren zestig deed die de winkel over aan Wim Schöder. Die breidde aanvankelijk uit met een filiaal onder dezelfde naam in de J. van der Heijdenstraat op nummer 157 en in de jaren zeventig voegde hij daar nog een filiaal in de Dierenselaan op nummer 36 aan toe. Opvallend is dat de winkels in omgekeerde volgorde het loodje legden. Eerst verdween de oervestiging van Disco Zuid aan de Zuiderparklaan in de jaren tachtig. Het decennium daarop sloot de vestiging aan de J. van der Heijdenstraat en rond het millennium hield ook het filiaal aan de Dierenselaan op te bestaan. Dat betekent in ieder geval dat er ook nog stickers met de andere twee filialen er op moeten bestaan.

Behalve in Den Haag had Disco Zuid ook nog een tijdje een filiaal in 's-Gravensande zo liet Edgar Kruize me via Twitter weten. Dus kom maar op met die filiaalstickers!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten