donderdag 7 juni 2012

Platenzaakstickers #64Muziekhandel Bergmann
Arnhem
Tel. 23014

Op label Joe South, 7", Games People Play, Capitol F 2248 (Nederland, 1969)

Muziekhandel Bergmann viert over 2 jaar haar 100-jarig bestaan. De winkel werd opgericht in 1914 zo staat te lezen op de website. Sinds 1914 is het een van de toonaangevende winkels op het gebied van klassieke muziek zo is daar te lezen. In de jaren zestig was er echter ook popmuziek te koop, getuige de sticker op deze single van Joe South. De winkel is momenteel gevestigd aan de Koningstraat 19, gezien de historische gevel verbaast het me niks als ze daar ook in 1914 al zat.


Zoals de website vemeldt, is er bij Bergmann nog steeds vinyl te verkrijgen, al is het niet standaardop voorraad. Bestellen is echter altijd mogelijk. De winkel heeft ook een logo, dat jammer genoeg niet op de sticker is terug te vinden.

 
 
p.s. Dat honderdjarig jubileum heeft Muziekhandel Bergmann helaas niet gehaald, zoals hieronder bij de reacties al opgemerkt, werd Bergmann op 7 mei 2013 failliet verklaard. In VPRO gids #23 van 8 t/m 14 juni stond op p. 72 een stuk van Merel van Ommen over de winkel: Requiem voor Bergmann.
 


3 opmerkingen:

  1. Dit was de muziekwinkel waar John Lennon begin jaren zestig een mondharmonica stal!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helaas is de zaak verleden maand failliet verklaard :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog iets wat me te binnen schiet: het was ergens halverwege de jaren 70 dat men bij Bergmann besloot alleen nog maar klassieke muziek te verkopen. In die tijd lagen alle pop-singletjes in de uitverkoopbakken. De poptijd van Bergmann heeft dus waarschijnlijk niet langer geduurd dan enige decennia.

    BeantwoordenVerwijderen