maandag 3 september 2012

Platenzaakstickers #68



Capi-Lux
Foto - Film - Fono

Op achterzijde hoes Shocking Blue, 7", Shocking You, Pink Elephant PE 22.050-G (Nederland, 1971)

Capi-Lux was een keten die voornamelijk fotografie- en filmapparatuur verkocht, maar ook een afdeling vinyl had, singles en LP's. De winkel is eind jaren vijftig begonnen met een filiaal op luchthaven Schiphol en tegenwoordig nog steeds actief op onze nationale luchthaven, maar ook in het buitenland. Zo is te lezen op de website van Capi, zoals de winkels tegenwoordig heten. Begin jaren tachtig had Capi-Lux onder andere vestigingen in Amsterdam in de Kalverstraat en in Buitenveldert op het Gelderlandplein. Maar gezien de niet nader gespecificeerde vestigingsplaatsen op de sticker, heeft de keten vast en zeker ook in andere steden vestigingen gehad.

TOEVOEGING 6 MAART 2024


Op voorzijde hoes, Gordon Lightfoot, LP, Sundown, Reprise Records REP 44 258 (Duitsland, 1974)

Een prijssticker waarop duidelijk gemaakt wordt dat je hier toch echt met een koopje te maken hebt, dat je niet aan je voorbij kunt laten gaan. Een voordeel van maar liefst fl. 5,05. De adviesprijs is bovendien in een net iets kleiner font dan de Capi-Lux prijs.

2 opmerkingen:

  1. In Haarlem waren er 2 Capi-Lux zaken, 1 in de Grote Houtstraat 97 en 1 in Winkelcentrum Schalkwijk. Zij verkochten veel restvoorraden LP's uit Amerika voor slechts 3 of 5 gulden per stuk. Zo'n 20-tal heb ik daar gekocht voornamelijk van het Rollin' Rock label en Jerry Lee Lewis op Mercury. In Schalkwijk kocht ik een stapeltje Rolling Stones Lp's, die uit Italië kwamen, maar het was origineel Decca.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. FEBRUARI 2020
    Firma Zwartser, winkel in fotografische artikelen Haarlem. Door: annabella meddens-van Borselen. Rika Stoppelman zette na haar overlijden van haar echtgenoot Mozes Levi Zwartser in 1929 de winkel in fotografische artikelen aan de Grote Houtstraat 3a te Haarlem voort. De winkel werd in 1902 opgericht. Zij hertrouwde ontmoette Herman Calff in 1936. De winkel werd door de Duitsers in beslag genomen en opgeheven. Na de oorlog is de winkel weer voortgezet op het zelfde adres door Emil Zwartser (1913). In 1971 werd de winkel verplaatst naar Amsterdam en kreeg een nieuwe naam, Capilux. [bron Noord-hollands Archief

    BeantwoordenVerwijderen