donderdag 4 oktober 2012

Platenzaakstickers #72V&D
Discobar

Op achterzijde hoes Trini Lopez, 7", If I Had A Hammer, Reprise RR 27.038 (Nederland, 1963)

Het is inmiddels amper meer voor te stellen, maar er waren tijden dat een beetje V&D een vinylafdeling had, waar singles en LP's verkocht werden. Tot aan de jaren negentig had ook de V&D in de Kalverstaat in Amsterdam nog een muziekafdeling, waar ik destijds de singles die uit de top 40 verdwenen waren en die ik de moeite waard vond voor een schappelijk prijsje aanschafte.
De sticker is alweer van bijna 50 jaar geleden, toen gezelligheid troef was en een vinylafdeling bij V&D nog 'discobar' heette. Bier werd er nog net niet geschonken. De sticker werd nog een beetje opgeleukt door de d en de b door het toevoegen van een 'vlaggetje' om te vormen tot muzieknoten.
V&D was trouwens sowieso actief op vinylgebied. Zo had de firma Vroom en Dreesman een eigen platenlabel, Discofoon. Daarnaast gaf de firma het blaadje Platen Nieuws uit, met daarin het laatste nieuws over te verschijnen plaatjes. Van een zakelijke geest was ook toen al sprake: voor klanten was het gratis, kocht je geen vinyl dan moest er fl. 0,20 voor worden neergeteld.Op de blog van Verzameloord zijn nog afbeeldingen van verpakkingen van Discobar te bekijken.


TOEGEVOEGD 13 JANUARI 2014
 

Deze lichtgroene variant zit op de achterkant van de hoes van Gilbert Bécaud, LP, Gilbert Bécaud '66, His Master's Voice SXLPH 1015 (Nederland, 1966)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten