woensdag 16 oktober 2013

Platenzaakstickers #115


't Gouden Gramofoon Huis
Goudsbloemlaan 142 - Den Haag
Telefoon 392594 - Giro 645000

Op achterzijde hoes The Ink Spots, 7", Charlie Fugua's Ink Spots in Hi-Fi Part 1, Verve EPV-5206 (Nederland, 1960?)

't Gouden Gramofoon Huis heeft er meer werk van gemaakt dan de meeste platenzaken die tot nu toe in dit blog aan bod zijn gekomen. Er is duidelijk geprobeerd de naam van de winkel in beeld te verwerken. Alleen het goud ontbreekt nog, maar huis en plaat zijn duidelijk in beeld. Zou er een verband zijn tussen het Gouden in de naam van de winkel en die van de laan waar de winkel gevestigd is: Goudsbloemstraat. In ieder geval is er weer eentje toegevoegd die zich specialiseerde in zwarte plakken en niet aan randprogrammering, zoals audio-apparatuur of zelfs wit- en bruingoed, deed. GGH had zelfs een eigen verzegelplakkertje. Er zijn zaken die zich daar al tevreden mee zouden stellen als officiële platenzaaksticker!


Volgens een compleet overzicht van platenzaken in Den Haag op internet was t GGH actief van de jaren 50 tot en met de jaren 70. Tot nu toe komen er, inclusief 't GGH, 6 Haagse zaken uit de lijst in mijn blog voor, dat biedt in ieder geval toekomstperspectieven voor het Platenzaakstickerblog.

De afkorting GGH wordt in Den Haag ook nog gebruikt door supporters van de lokale profvoetbalclub ADO Den Haag. Het staat dan voor Groen Geel Hart. Het is maar dat u het weet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten