donderdag 28 november 2013

Platenzaakstickers #123


Decor
Modes & Grammofoonplaten
Hattem Dalfsen

Op hoes Nick Cave & the Bad Seeds, EP, Straight To You, Mute P12 Mute 140 (Promo) (Verenigd Koninkrijk, 1992)

Wederom eentje uit de platenkast van Jeroen van de Beek. Een combinatie die nog niet eerder aan bod kwam in dit blog: mode en muziek. Mijn eerste echte platenzaak, De Waterput in Bergen op Zoom, combineerde ook kleding met grammofoonplaten. Als de eigenaar daar al het woordje mode voor durfde te gebruiken, had daar ook het woord alternatief voor gemoeten. De eigenaar van Decor gaat zelfs een stapje verder en gebruikt het in het meervoud, een allemansvriend of gewoon van alle markten thuis?
Meer over De Waterput en het assortiment aldaar is te lezen in mijn blog over de platenzaken die mijn leven veranderden. Opvallend is dat waar De Waterput nog steeds bestaat, maar zich nu volledig op muziek richt, Decor de andere kant op is gegaan. Althans als Decor Clothing in Hattem een voortzetting is van Decor.
Wat vooral aan de sticker opvalt, is dat hoewel die dateert uit 1992 of later er geen sprake is van cd's, terwijl dat in die tijd toch de meest voor de hand liggende geluidsdragers waren. Een zware tijd voor de ware vinylliefhebber, die gelukkig achter de rug is! En dus schijnbaar aan de inwoners van Hattem en Dalfsen voorbij is gegaan en dat allemaal dankzij Decor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten