woensdag 20 november 2013

Platenzaakstickers #122


Foto-fono Van Leeuwen
Europaplein
Beverwijk
Tel. 34832

Op voorzijde hoes, Tom Jones, LP, I Who Have Nothing, Decca SKL 5072 (Verenigd Koninkrijk, 1970)

De tweede platenzaaksticker uit Beverwijk, na sticker 10 van Molenaar. Al wijst nader onderzoek uit dat er in Beverwijk geen Europaplein is, wel in Heemskerk dat in het noorden aan Beverwijk grenst. Welke logica achter dit dwaalspoor zit is mij helaas niet geheel duidelijk.
De combinatie van foto- en fonoartikelen is vormgegeven in de sticker, waar zowel in foto als in foto een aan het onderwerp gerelateerd beeld is verwerkt. De foto annex platenzaak is een bekend verschijnsel in dit blog. Boudisque begon ooit onder een fotozaak en ook de keten Capilux en Foto Disco Van den Boogaart in Den Haag combineerden fotografie met geluidsdragers.

Aan de hoes van de LP viel me nog wat anders op. Op de achterkant, rechts bovenin, is een ronde uitsparing met daarnaast Red-Mono LK 5072 en Blue-Stereo SKL 5072. Ik ben in het bezit van de stereoversie aangezien de uitsparing blauw is.

 
 
Het blauw is afkomstig van de binnenhoes. Hoe je hem ook in de buitenhoes moffelt, altijd kleurt het vlakje blauw. Daar is over nagedacht.
 
 
En mocht je nog twijfelen of kleurenblind zijn, dan staat het in koeienletters op de binnenhoes: STEREO! Een ingenieus systeem, waardoor Decca met één buitenhoes, zowel de stereo- als de monoversie op de markt kon brengen. Wel opletten dat er geen plaat in zit, als het gaatje er in gemaakt wordt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten