donderdag 7 november 2013

Platenzaakstickers #119


Muziekhandel
C.A. van Buytene
Binnenwatersloot 16
Delft
Telefoon 23853

Op achterzijde hoes Wally Tax, LP, Love In, Philips XPY 855 038 (Nederland, 1967)

Uit de collectie van Frans Zeem deze sticker uit Delft, de tweede na de sticker van Discover.
'Muziekhandel Van Buytene is een familiebedrijf dat al zeventig jaar garant staat voor deskundigheid in klassieke muziek. Onze zaak ligt aan een fraaie Delftse gracht, op een steenworp afstand van het station. Een ideaal startpunt voor een bezoek aan de sfeervolle oude binnenstad', zo meldt de website van Muziekhandel Van Buytene.
In een nog niet zo ver verleden bevatte het aanbod bij Van Buytene ook populaire muziek getuige het exemplaar van de eerste solo LP van Wally Tax van de Amsterdamse Outsiders dat uit deze winkel komt. De winkel had aanvankelijk ook muziekinstrumenten in het aanbod. Tegenwoordig beperkt Van Buytene zich tot cd's en dvd's en het verhuren en stemmen van vleugels en piano's. Maar het is al heel wat dat de familie Van Buytene het hoofd boven water heeft weten te houden. Dat is bij de meeste zaken die in dit stickerblog aan bod zijn gekomen niet het geval, en dat ook nog op hetzelfde adres!
Een lemma op de Delftse Wikipedia vertelt de geschiedenis van het bedrijf. In het winkelpand was voor Van Buytene er begon een slagerij: 'De troggen en vleeshaken zijn er nog.' De huidige eigenaar, Cor van Buytene, is zoon van de oprichter de muziekwinkel, Cor sr.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten